Alfa Romeo 8C

Autor: Andrei Nan acum 13 ani Prezentari

Cu un design creat de Alfa Romeo Style Centre şi suport tehnic-industrial oferit de centrul Alfa Maserati Sports, 8C Competizione este cu adevărat un „pursânge italin”. Nu doar aceste două „elemente” stau la baza succesului ingineresc al celor de Alfa. Design-erii italieni nu au dorit să se abată prea mult de la conceptul inţial, nici măcar în ceea ce priveşte forma aerodinamică a maşinii. Soluţiile tehnice găsite pentru a obţine un coeficient aerodinamic cât mai scăzut nu s-au limitat doar la forma maşinii.

 

Parbrizul, luneta şi oglinzile retrovizoare au fost atent aşezate după calcule minuţioase pentru a asigura efectul aerodinamic dorit. Formele şi proporţiile noului model Alfa Romeo aparţin atât viitorului, cât şi trecutului, putând fi observate similitudini de design cu modelele 33 Coupe Stradale, Giulia TZ şi cu alte automobile cu renume din istoria Alfa Romeo.

 

Nu este suficient să dezvolți o caroserie performantă din punct de vedere al modului în care este „tăiat” aerul dacă nu ai sub capotă ingredientul principal, un motor pe măsură.

 

Pentru a umple spaţiul dintre amortizoarele faţă, echipa Maserati a adoptat soluţia unui motor V8 nou nouţ, dar nu un V8 oarecare. Acest motor este urmaşul propulsoarelor cu opt cilindri în V, care au echipat de-a lungul timpului diferite modele competiţionale 8C şi nu numai.

 

Noul motor a fost gândit de către inginerii Maserati să ofere performanţe ridicate, dar în acelaşi timp să fie uşor de stăpânit, indiferent că rulează pe pistă sau în trafic. V8-ul de 4,7 litri beneficiează de ultimele tehnologii în materie de management al admisiei şi evacuării CVVT şi de optimizare a combustiei.

 

Datorită acestora, 80% din cuplul total (470 Nm) sunt dezvoltaţi la 2.000 rpm, oferind performanţe ridicate chiar de la turaţii joase, dacă stam să ne gândim că puterea maximă (450 CP) este atinsă la 7.000 rpm.

 

Cutia de viteze robotizată cu şase trepte de transmisie este montată la spate, ceea ce se poate traduce printr-o distribuţie foarte bună a maselor, dacă luăm în calcul faptul că motorul este montat frontal. Rezultatul distribuţiei cât mai egale pe cele două punţi are ca rezultat un control foarte bun al maşinii.

 

Modul de funcţionare al întregului ansamblu de transmisie, care include şi un diferenţial central autoblocabil, poate fi selectat dupa cum urmează: Manual-Normal, Manual-Sport, Automatic-Normal, Automatic-Sport and Ice. Toate acestea fiind programe ale cutiei de viteze robotizate, pentru a oferi performanţe ridicate indiferent de modul de conducere sau suprafaţa de rulare.

 

 

Aspectul unic al maşinii provine de la folosirea materialelor compozite atât la exterior, cât şi la interior. Această alegere a fost una tehnică pentru a suplimenta spiritul sportiv al maşinii şi pentru a da un surplus personalităţii acesteia, dar în acelaşi timp şi de reducere a greutăţii totale.

 

Interiorul lui Alfa Romeo 8C Competizione poate fi modificat după gustul fiecărui client. Astfel, cele două scaune care sunt realizate din fibră de carbon, oferă posibilitatea clientului de a configura profilul acestora în funcţie de trasăturile fizice ale fiecăruia. Acest lucru este valabil la nivelul întregului interior, doar vorbim de o maşină exclusivistă cu personalitate.

 

Din păcate pentru fanii mărcii Alfa şi pentru adevăraţii pasionaţi ai modelelor sport, zvonurile spun că noul model al lui Alfa Romeo se va fabrica în număr de 500 de exemplare pe an, suma de achiziţie fiind undeva între 130.000-150.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Comentarii
ŞOC TOTAL | Melania Trump, goală şi fără inhibiţii la Casa Albă. Fotografie incredibilă
ŞOC TOTAL | Melania Trump, goală şi fără inhibiţii la Casa Albă. Fotografie incredibilă "scăpată" pe internet
FOTO. La 7 ani era considerată cea mai frumoasă fetiță din lume! Cum a ajuns să arate la 18 ani fiica fotbalistului Blondeau
FOTO. La 7 ani era considerată cea mai frumoasă fetiță din lume! Cum a ajuns să arate la 18 ani fiica fotbalistului ...
A MURIT! Doliu uriaș în familia Andreei Tonciu
A MURIT! Doliu uriaș în familia Andreei Tonciu
Momentele şocante în care o cerşetoare este împuşcată mortal după ce îi ceruse câţiva bănuţi unui bărbat - VIDEO
Momentele şocante în care o cerşetoare este împuşcată mortal după ce îi ceruse câţiva bănuţi unui bărbat - VIDEO
HOT! Au primit interdicție pe stadion după ce și-au arătat nurii. Așa arată fără haine cele mai sexy modele
HOT! Au primit interdicție pe stadion după ce și-au arătat nurii. Așa arată fără haine cele mai sexy modele
VIDEO | Cum arată în realitate o tânără, influencer pe Instagram. A postat poze în bikini, fără filtre
VIDEO | Cum arată în realitate o tânără, influencer pe Instagram. A postat poze în bikini, fără filtre
Se întâmplă la PRO TV! Decizia luată de șefi, acum
Se întâmplă la PRO TV! Decizia luată de șefi, acum
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 kg şi poate face multe - VIDEO
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 kg şi poate face multe - VIDEO
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide propria ta...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide ...
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui şofer s-a viralizat [VIDEO]
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui ...
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut inconjurul internetului
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut ...
Angela Merkel a vizitat pentru prima oară lagărul Auschwitz. Care a fost reacția cancelarului german?
Angela Merkel a vizitat pentru prima oară lagărul Auschwitz. Care a fost reacția cancelarului german?
Inchide