Alfa Romeo 8C

Autor: Andrei Nan acum 13 ani Prezentari

Cu un design creat de Alfa Romeo Style Centre şi suport tehnic-industrial oferit de centrul Alfa Maserati Sports, 8C Competizione este cu adevărat un „pursânge italin”. Nu doar aceste două „elemente” stau la baza succesului ingineresc al celor de Alfa. Design-erii italieni nu au dorit să se abată prea mult de la conceptul inţial, nici măcar în ceea ce priveşte forma aerodinamică a maşinii. Soluţiile tehnice găsite pentru a obţine un coeficient aerodinamic cât mai scăzut nu s-au limitat doar la forma maşinii.

 

Parbrizul, luneta şi oglinzile retrovizoare au fost atent aşezate după calcule minuţioase pentru a asigura efectul aerodinamic dorit. Formele şi proporţiile noului model Alfa Romeo aparţin atât viitorului, cât şi trecutului, putând fi observate similitudini de design cu modelele 33 Coupe Stradale, Giulia TZ şi cu alte automobile cu renume din istoria Alfa Romeo.

 

Nu este suficient să dezvolți o caroserie performantă din punct de vedere al modului în care este „tăiat” aerul dacă nu ai sub capotă ingredientul principal, un motor pe măsură.

 

Pentru a umple spaţiul dintre amortizoarele faţă, echipa Maserati a adoptat soluţia unui motor V8 nou nouţ, dar nu un V8 oarecare. Acest motor este urmaşul propulsoarelor cu opt cilindri în V, care au echipat de-a lungul timpului diferite modele competiţionale 8C şi nu numai.

 

Noul motor a fost gândit de către inginerii Maserati să ofere performanţe ridicate, dar în acelaşi timp să fie uşor de stăpânit, indiferent că rulează pe pistă sau în trafic. V8-ul de 4,7 litri beneficiează de ultimele tehnologii în materie de management al admisiei şi evacuării CVVT şi de optimizare a combustiei.

 

Datorită acestora, 80% din cuplul total (470 Nm) sunt dezvoltaţi la 2.000 rpm, oferind performanţe ridicate chiar de la turaţii joase, dacă stam să ne gândim că puterea maximă (450 CP) este atinsă la 7.000 rpm.

 

Cutia de viteze robotizată cu şase trepte de transmisie este montată la spate, ceea ce se poate traduce printr-o distribuţie foarte bună a maselor, dacă luăm în calcul faptul că motorul este montat frontal. Rezultatul distribuţiei cât mai egale pe cele două punţi are ca rezultat un control foarte bun al maşinii.

 

Modul de funcţionare al întregului ansamblu de transmisie, care include şi un diferenţial central autoblocabil, poate fi selectat dupa cum urmează: Manual-Normal, Manual-Sport, Automatic-Normal, Automatic-Sport and Ice. Toate acestea fiind programe ale cutiei de viteze robotizate, pentru a oferi performanţe ridicate indiferent de modul de conducere sau suprafaţa de rulare.

 

 

Aspectul unic al maşinii provine de la folosirea materialelor compozite atât la exterior, cât şi la interior. Această alegere a fost una tehnică pentru a suplimenta spiritul sportiv al maşinii şi pentru a da un surplus personalităţii acesteia, dar în acelaşi timp şi de reducere a greutăţii totale.

 

Interiorul lui Alfa Romeo 8C Competizione poate fi modificat după gustul fiecărui client. Astfel, cele două scaune care sunt realizate din fibră de carbon, oferă posibilitatea clientului de a configura profilul acestora în funcţie de trasăturile fizice ale fiecăruia. Acest lucru este valabil la nivelul întregului interior, doar vorbim de o maşină exclusivistă cu personalitate.

 

Din păcate pentru fanii mărcii Alfa şi pentru adevăraţii pasionaţi ai modelelor sport, zvonurile spun că noul model al lui Alfa Romeo se va fabrica în număr de 500 de exemplare pe an, suma de achiziţie fiind undeva între 130.000-150.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Comentarii
FOTO. Cum arată Larisa Iordache! Fosta gimnastă nu se mai ferește: și-a găsit fericirea în brațele unui tânăr musculos
FOTO. Cum arată Larisa Iordache! Fosta gimnastă nu se mai ferește: și-a găsit fericirea în brațele unui tânăr musculos
Carmen Brumă, FOTOGRAFIATĂ DEZBRĂCATĂ la munte. Vedeta a recunoscut că nu Mircea Badea a pozat-o așa: 'El mi-a făcut multe altele'
Carmen Brumă, FOTOGRAFIATĂ DEZBRĂCATĂ la munte. Vedeta a recunoscut că nu Mircea Badea a pozat-o așa: 'El mi-a făcut ...
Nu e banc. Cum încearcă oltenii să scape de gripă? Înfăşoară clanțele cu tifon îmbibat în spirt. Imagini inedite de la Primăria din Balș
Nu e banc. Cum încearcă oltenii să scape de gripă? Înfăşoară clanțele cu tifon îmbibat în spirt. Imagini inedite ...
Adevăratul motiv pentru care Andreea Berecleanu părăsește Antena 1. Ce era „forțată” să facă prezentatoarea tv: „Știu că pot privi pe oricine…”
Adevăratul motiv pentru care Andreea Berecleanu părăsește Antena 1. Ce era „forțată” să facă prezentatoarea tv: ...
DIVORȚ BOMBĂ. Anamaria Prodan a recunoscut în final: ”Despre divorțul meu nu a știut nimeni! De doi ani noi...”
DIVORȚ BOMBĂ. Anamaria Prodan a recunoscut în final: ”Despre divorțul meu nu a știut nimeni! De doi ani noi...”
Descoperire terifiantă făcută în fundaţia casei care a aparţinut unui profesor universitar. Erau în opt borcane, vechi de zeci de ani
Descoperire terifiantă făcută în fundaţia casei care a aparţinut unui profesor universitar. Erau în opt borcane, vechi ...
Veste teribilă de la Netflix pentru toți românii: dispare opțiunea apreciată de toți clienții
Veste teribilă de la Netflix pentru toți românii: dispare opțiunea apreciată de toți clienții
VIDEO - Reuşită ISTORICĂ! Este primul om care a putut să ZBOARE la aceeaşi altitudine cu avioanele
VIDEO - Reuşită ISTORICĂ! Este primul om care a putut să ZBOARE la aceeaşi altitudine cu avioanele
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
BREAKING NEWS: Metoda LEGALĂ prin care puteţi câştiga mai mulţi bani
BREAKING NEWS: Metoda LEGALĂ prin care puteţi câştiga mai mulţi bani
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui şofer s-a viralizat [VIDEO]
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui ...
BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! Roxana Ionescu și Tinu Vidaicu s-au căsătorit ÎN SECRET!
BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! Roxana Ionescu și Tinu Vidaicu s-au căsătorit ÎN SECRET!
Inchide