Aston Martin Cygnet

Aston Martin aruncă o ştire bombă, primul automobil de oraş, codificat Cygnet şi construit pe o platformă comună cu Toyota iQ.

Aston Martin trece de la supercar-uri la modele supermini, cam aşa am putea începe povestea lui Aston Martin Cygnet, un model de oraş bazat pe Toyota iQ. Cum a luat naştere acest model? Cei dindepartamentele de cercetare şi dezvoltare a mărcii din Gaydon au ajuns la concluzia că majoritatea clienţilor de supercar-uri au modele mici, precum MINI sau smart fortwo, cu care se deplasează în oraş. Astfel au speculat că potenţialii clienţi de Aston Martin vor aprecia un model de oraş..tot Aston Martin, şi aşa a luat naştere proiectul Cygnet.

Dincolo de această speculaţie, Aston Martin mai construieşte economicul model, frate de motorizări cu Toyota iQ, pentru a îşi reduce valoarea medie a emisiilor şi pentru a atinge directivele organismelor internaţionale de mediu. În materie de eleganţă acest model nu se prea poate compara cu fraţii săi, trăsăturile sale predominante fiind clar marca Toyota. Dar putem identifica grila, blocurile optice, care fac referire la imaginea exclusivitei mărci britanice.

Chiar dacă va fi în esenţă un Toyota iQ, din punct de vedere al calităţii şi al luxului, va fi un Aston Martin în adevăratul sens al cuvântului, având finisaje de înaltă calitate şi cele mai bune materiale puse vreodată pe o maşină din această clasă. Acest model poate fi catalogat în clasa sa drept un Aston Martin şi din prisma preţului, buburuza costând 25.000 euro. Debutul pe şosele se va consemna începând de la anul, deşi probabil foarte mulţi dintre noi nu vor vedea vreunul pe stradă..vreodată. Pentru că, indiferent de câţi bani, nu o să poţi cumpăra un Aston Martin Cygnet, dacă nu deţii un Aston Martin veritabil, acesta fiind destinat doar posesorilor vechi. Acest model a fost prezentat oficial la Salonul de la Geneva 2010 acolo unde a atras mulți curioși

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.