Audi A3 facelift

Pentru a ţine pasul cu noile produse din gama Audi, compacta Audi A3 apelează la anumite artificii vizuale şi tehnice împrumutate de la fraţii mai mari şi mai emancipaţi.

Audi A3 facelift Audi A3 facelift
Audi A3 faceliftPrimul detaliu care atrage ochiul privitorului este reprezentat de sclipirea din faruri a lui Audi A3, efect conferit de reţeaua de LED-uri, comună pentru ultimele creaţii Audi şi devenită un fel de imagine de marcă glossy a constructorului din Ingolstadt. De asemenea, A3 împrumută mina sobră a lui A5 prin linia mai agresivă a blocurilor optice şi forma plonjată a grilei.

Al doilea aspect considerabil schimbat este lungimea versiunii în trei uşi a lui A3, mai mare cu 2,5 centimetri decât până acum. Varianta Sportback rămâne însă la fel dimensionată. În partea din spate lămpile împrumută de la Audi TT designul tridimensional şi suprafaţa luminoasă rectangulară.

Audi A3 faceliftInteriorul adoptă detalii din aluminiu şi comutatoare noi. Instrumentarul de bord are o nouă paletă coloristică cu indicatoare roşii pe fundal negru şi între ceasurile actuale îşi face loc un indicator menit să contorizeze treaptele de viteză. Spaţiul interior se anunţă mai generos, în special cel destinat bagajelor, capacitatea maximă de încărcare, cu locurile din spate sacrificate, atingând 1.080 de litri pentru modelul în trei uşi şi 1.100 de litri în cazul celui cu cinci portiere.

Din punct de vedere tehnologic, Audi A3 are o abordare mai sportivă prin oferirea unei transmisii S tronic cu ambreiaj dublu şi 7 rapoarte plus a unui sistem de suspensii magnetice. Sub capotă clienţii au o gamă largă de opţiuni, putând alege între opt motorizări, vârfurile de gamă fiind 2.0 litri TFSI (200 CP) şi 3.2 litri quattro (250 CP).

Pentru cei mai puţin interesaţi de performanţe rutiere şi mai mult de cele bugetare, Audi A3 oferă motorul de 1.6 litri pe benzină, ce poate fi alimentat şi cu etanol şi 1.9 TDI, propulsor ce necesită în medie doar 4,5 litri la 100 km pentru o funcţionare mixtă. Aceste motoare sunt singurele gestionate prin intermediul unei cutii cu cinci rapoarte. Modelul va fi disponibil din această vară şi va avea un preţ de pornire de 20.350 de euro.

Varianta performantă Audi S3 a beneficiat de acelaşi proces de facelift, efectul fiind amplificat în cazul modelului cu valenţe sportive
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.