Audi A8 L Security - limuzină blindată

Limuzina de lux Audi A8 are dreptul, de acum, şi la o versiune blindată, dedicată celor care se simt ameninţaţi. Cu alte cuvinte, un rival pentru limuzinele blindate BMW Seria 7 şi Mercedes Clasa S.

Audi A8 L Security - limuzină blindată Audi A8 L Security - limuzină blindată

În zilele noastre, oamenii de business sunt din ce în ce maiameninţaţi de acte de terorism. Cei de la Audi sunt conştienţi deacest lucru şi oferă o alternativă la BMW Seria 7 High Security sauMercedes S600 Guard, prin nouaversiune Audi A8 L Security.

Audi A8 L Security beneficiaza de motorul de top W12, de 6,3 litri si 500 CP

O versiune care se potriveşte foarte bine caracterului luiAudi A8, care, să recunoaştem, arată ca o mică limuzină-tanc,având un stil monolitic. Pentru că, până la urmă, securitatea nuprea are preţ, A8 L Security va fi oferit doar cumotorizarea de top W12 de 6,3 litri, care dezvoltă 500 CPşi un cuplu de 625 Nm, suficient pentru ca "ţinta" să dispară de lalocul atentatului în 7,3 secunde (timpul pentru demarajul 0-100km/h).

Atâta doar că viteza maximă este limitată la 210 km/h,nu 250, ca la versiunea "civilă". Lucru dictat de creşterea maseicu 1,3 tone! Asta însemnând: o celulă de siguranţă de 720kg, integrată în şasiul din aluminiu ASF, realizată din oţel deînaltă rezistenţă; geamuri speciale din policarbonat, care adaugă300 kg masei totale; portiere blindate şi panouri modificate alecaroseriei, care înseamnă încă 360 kg suplimentare.

Modificarile pentru blindarea lui Audi A8 L Security inseamna cresterea masei cu 1,3 tone

Pneurile speciale run-flat încalţă jante de 19 inch, în timp ceinteriorul oferă toate echipamentele de lux şi confort din listaoficială pentru Audi A8. În plus, maşina este dotată cu unsistem special de ieşire de urgenţă Emergency Exit System,stingătoare de incendiu integrate sau sistem de ventilare afumului.

Preţul lui Audi A8 L Security rămâne, deocamdată,necunoscut, cel mai probabil urmând a fi comunicat cuocazia Salonului Auto Geneva2011.

Interiorul lui Audi A8 L Security beneficiaza de toate dotarile de lux si confort din lista