Audi A8 L Security - limuzină blindată

Limuzina de lux Audi A8 are dreptul, de acum, şi la o versiune blindată, dedicată celor care se simt ameninţaţi. Cu alte cuvinte, un rival pentru limuzinele blindate BMW Seria 7 şi Mercedes Clasa S.

Audi A8 L Security - limuzină blindată Audi A8 L Security - limuzină blindată

În zilele noastre, oamenii de business sunt din ce în ce mai ameninţaţi de acte de terorism. Cei de la Audi sunt conştienţi de acest lucru şi oferă o alternativă la BMW Seria 7 High Security sau Mercedes S600 Guard, prin noua versiune Audi A8 L Security.

O versiune care se potriveşte foarte bine caracterului lui Audi A8, care, să recunoaştem, arată ca o mică limuzină-tanc, având un stil monolitic. Pentru că, până la urmă, securitatea nu prea are preţ, A8 L Security va fi oferit doar cu motorizarea de top W12 de 6,3 litri, care dezvoltă 500 CP şi un cuplu de 625 Nm, suficient pentru ca "ţinta" să dispară de la locul atentatului în 7,3 secunde (timpul pentru demarajul 0-100 km/h).

Atâta doar că viteza maximă este limitată la 210 km/h, nu 250, ca la versiunea "civilă". Lucru dictat de creşterea masei cu 1,3 tone! Asta însemnând: o celulă de siguranţă de 720 kg, integrată în şasiul din aluminiu ASF, realizată din oţel de înaltă rezistenţă; geamuri speciale din policarbonat, care adaugă 300 kg masei totale; portiere blindate şi panouri modificate ale caroseriei, care înseamnă încă 360 kg suplimentare.

Pneurile speciale run-flat încalţă jante de 19 inch, în timp ce interiorul oferă toate echipamentele de lux şi confort din lista oficială pentru Audi A8. În plus, maşina este dotată cu un sistem special de ieşire de urgenţă Emergency Exit System, stingătoare de incendiu integrate sau sistem de ventilare a fumului.

Preţul lui Audi A8 L Security rămâne, deocamdată, necunoscut, cel mai probabil urmând a fi comunicat cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.