Audi A8 - noua limuzină Audi

Audi A8 a fost prezentat oficial în această noapte în cadrul unei ceremonii fastuoase la Miami. Iată primele imagini şi informaţii despre nava amiral Audi.

Noul Audi A8 este noua navă amiral de la Audi şi probabil cel mai luxos Audi construit vreodată. Această somptuoasă limuzină vine cu un look mai agresiv, cu o grilă mult mai bine profilată, şi cu poziţii cu LED-uri foarte pătrunzătoare, acestea fiind şi ideea centrală în campania de teasing întreprinsă de Audi. Maşina, aşa cum spun cei de la Audi, este caracterizată de inovativitate, atât din punct de vedere tehnologic, dar mai ales din punct de vedere al designului, designer-ul şef spunând că inspiraţia principală a provenit de la lumină.

Dar designul nu a însemnat sacrificarea funcţionalităţii, acesta fiind considerată la fel de imporatntă pentru echipa de design care a trasat acest model. Deocamdată a fost lansat modelul cu ampatament normal, LWB va apărea la anul. Conform Audi, acest model va fi profilat mai mult ca un "driver's car" decât ca un automobil care cere neapărat un şofer. Noul model este mai mare, având o lungime mai mare cu 9 cm, este mai lat cu 6 centimetri, având totodată un plus de 6 cm şi la ampatament. Interiorul aduce sacune cu reglaje pe 12 direcţii (sau 22 în cazul pachetului Confort), ventilate pe trei niveluri, piele în diverse nuanţe şi texturi şi mai multe timpuri de lemn pentru finisaje, plus un interesant nivel deiluminare care dă un aer high-tech habitaclului,

Vârful de gamă este Audi A8 V8, cu un motor de 4.2 litri FSI, ce dezvoltă 372 CP şi un cuplu de 450 Nm, motorul fiind cuplat la o cutie automată cu 8 rapoarte. Astfel, acest model poate atinge 100 km/h în 5,7 secunde. Tracţiunea integrală este standard la această versiune, şi opţional se poate alege şi un diferenţial. Cu toate că are prestaţii aerodinamice mai bune, Audi spune despre noul model că este mai economic cu 15% decât predecesorul, fiind încă un pas făcut în spiritul ecologiei.

Cel mai puternic Diesel va fi tot un V8 de 4.2 litri ce dezvoltă 350 CP, care oferă modelului un caracter chiar mai sportiv, fiind capabil să ducă limuzina la 100 km/h în 5.5 secunde. Celălalt motor este cel de 3.0 litri TDI de 204 respectiv 270 CP, un motor a căuri principală virtute este economia de combustibil., cea mai mică motorizare reuşind un consum mediu de 6 litri la 100 km, parcurşi.

Noul Audi A8 înseamnă, de asemenea, şi o etalare de cele mai noi tehnologii, şoferul putând selecta setările supensiei, ale direcţiei, transmisie, minuţiozitatea nemţească mergând până chiar la configurarea unghiurilor farurilor adaptive. În plus acest model vine cu cruise control adaptiv, night vision cu detectare termică, lane assist, şi frânare de urgenţă automată.

O altă mare premieră pe un model de lux esteinterfaţa MMI cu ecran tactil, care recunoaşte scrisul de mână, facilitând mult navigarea printre funcţiile sale. La capitolul sonorizări Audi se laudă cu introducerea unui sistem audio Bang & Olufsen de 1.400 watt, emişi de numai puţin de 19 difuzoare.

Preţurile noului model vor fi dezvăluite de abia în 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.