Audi A8L W12 – o nouă limuzină

Audi ne arată la Beijing cel mai luxos model din gama actuală, limuzina Audi A8L, un automobil care duce atenţia pentru detalii la interior la nivel de artă.

Va ploua cu limuzine la Beijing, constructorii de tradiţie europeniservindu-le clienţilor chinezi ceea ce cer, adică versiuni alungiteale modelelor recent lansate. Audi vine cu modelul AudiA8L, un automobil care este mai lung cu 13 centimetri decât un A8standard. Toţi cei 13 cm se regăsesc în lungireaampatamentului, care măsoară 3.122 mm, iar lungimea se cifrează la5.267 mm, în timp ce lăţimea rămâne neschimbată. Audi spune căacest model este mai lung decât toţi concurenţii .

Punctul forte alacestui model este însă habitaclul, ştim că Audi excelează încalitatea interiorului, însă în cazul A8L s-au întrecut. Vorbim desigurde partea posterioară a cabinei, acolo unde pasagerii vor firăsfăţaţi regeşte. Totul începe prin uşile mai ample carefacilitează accesul şi se continuă cu fotoliile individuale cu omultitudine de reglaje, dar cel mai important cu funcţia de mesajprestată prin intermediul a 10 compartimente pneumatice.

Relaxareaeste facilitată de ecranele cu dimensiunea de 10,2 inch plasate întetiere şi de sistemul Bang&Olufsen cu 19 incinte şi 1.400watt. Spaţiul poate fi configurat şi într-un birou mobilprin numeroasele măsuţe care se pliază, unul foarte luxos, datoritămaterialelor exclusiviste cum ar fi pielea Valonea şi inserţii delemn. Acest model vine în standard cu acoperiş panoramic, pentru acrea o experienţă şi mai plăcută celui care călătoreşte cusomptuosul A8L.

Şoferulse va bucura însă de cei 12 clindri ai motorului W12 6.3 care oferă500 CP şi un vârf decuplu de 625 Nm, pus în premieră pe acest model. Luând în calcul căA8L este destul de zvelt datorită structurii de aluminiu ASF, acestmodel reuşeşte să atingă 100 km/h în 4,9 secunde, cu 0,1 secundemai repede decât un Maybach 57S. Viteza maximă este de limitată la250 km/h. Modelul va mai primi câteva motorizări, inclusiv unDiesel. Preţurile vor fi comunicate dup lansareaoficială