Premiera  Audi R8 Spyder la Frankfurt 2009

Mult anticipatul cabriolet Audi R8 Spyder debutează oficial la Frankfurt 2009, ocazie cu care vă prezentăm primul clip cu acest bolid cu un "sound" cât se poate de delicios.

Se pare că la standul Audi vom vedea mai multe variaţii pe tema lui Audi R8. Una va fi misteriosul R8 electric, cunoscut drept e-tron, iar cealaltă va fi Audi R8 Spyder versiunea pe care toată lumea o anticipa. De fapt, după atâtea poze spion şi reinterpretări neoficiale, Audi R8 Spyder arată aşa cum ne imaginam. Singurul lucru pe care nu îl ştiam este că acesta va fi un derivat din versiunea V10 FSI, nefiind disponibil ca şi alternativă cu un motor V8.

Decapitarea acoperişului a necesitat ranforsări adiţionale, care au mărit destul de mult masa şi care ar decădea un eventual V8 Spyder din titulatura de supercar. Astfel R8 Spyder este mai greu cu 216 kg, cântărind în jur de 1.720 de litri. Pare mult, dar greutatea este compensată de cei 525 CP şi de cuplu de 530 Nm, cifre care fac ca acceleraţia să fie deopotrivă impresionantă, 4.1 secunde pentru a atinge 100 km/h. Viteza maximă cu acoperişul ridicat este de 313 km/h, iar consumul mediiu se prefigurează la 14,8 litri.

De asemenea, putem să observăm cu Audi R8 Spyder este mult mai cuminte decât versiunea cu acoperiş rigid, datorită dispariţie "lamelor" de pe lateral, un element trademark pentru Audi R8. În locul acestora există nişte prize de aer simple, dar indispensabile pentru ventilarea motorului V8. Aceste prime imagini ne oferă o perspectivă asupra acoperişului textil şi putem spune că R8 Spyder arată cel mai bine cu "pletele în vânt".

Preţul oficial pentru acest model, prezentat oficial în cadrul Salonului de la Frankfurt, va fi de 156.400 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.