Audi RS Q3 Concept – bomba sport de la Beijing 2012

Autor: Gabriel Grosoiu 18 apr. 2012 Prezentări

Audi Q3 are o faţetă malefică pe care se pregăteşte să o arate în curând tuturor. La Salonul Auto Beijing, germanii vor dezvălui cea mai potentă versiune a crossover-ului lor, pe care nu au ezitat să-l echipeze cu propulsorul turbo prezent şi sub capota lui RS3 Sportback sau TT RS.

Pe Q3 RS Concept, propulsorul cu cinci cilindri în linie va dezvolta 360 CP, care se vor traduce, în ceea ce priveşte performanţele, prin demarajul 0-100 km/h de 5,2 secunde şi prin viteza maximă de 265 km/h. În mod previzibil, transmisia cu dublu ambreiaj S tronic se va ocupa ca niciun Nm să nu se piardă în drumul său către sistemul de tracţiune integrală Quattro.

Spre deosebire de celelalte modele RS, în cazul lui Q3 RS, tracţiunea integrală poate distribui momentul motor exclusiv către puntea faţă, în condiţii de aderenţă scăzută. Revenirea către puntea spate se face prin intermediul unui ambreiaj multi-disc controlat electronic.

La capitolul design, se pare că Audi Q3 RS Concept a reuşit să-şi însuşească specificul RS foarte bine. Spoilerele noi, în ton cu liniile consacrate ale casei, se remarcă prin prizele de aer foarte mari şi prin difuzorul de aer din partea posterioară, unde putem observa şi eşapamentul dublu.

Oglinzile retrovizoare au primit carcasă din fibră de carbon, material folosit şi în cazul splitter-ului frontal. Eleronul discret măreşte potenţialul vizual sportiv al maşinii, dar jantele de 20 de inchi clarifică intenţiile lui Q3 RS Concept, alături de albasturl electrizant de la exterior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide