Bentley Continental Supersports Cabrio

Bentley ne va prezenta la Geneva cea mai rapidă decapotabilă cu patru locuri din lume şi totodată şi cel mai rapid Bentley Cabrio din istorie.

Gama ultra rapidă de la Bentley, Supersports, seîmbogăţeşte la Salonul de la Geneva 2010 cu încă o versiune, ceaCoontinental Supersports Cabrio. Ca şi modelul coupe din care estederivat, care se pretinde cel mai rapid Bentley făcut vreodată,această versiune îşi rezervă aceleaşi merite pe segmentul cabrio.În plus britanicii spun că şi la nivel de concurenţă globală, nu vamai exista un model la fel de rapid care să ofere experienţe în aerliber pentru patru persoane.

ÎncredereaBentley se bazează pe cei 621 CP rezultaţi din propulsorulde 6.0 litri W12 şi pe cuplul de 800 Nm. Puterea estetransmisă către toate patru roţile prin intermediul cutiei ZF cuşase rapoarte, care schimbă în 93 de milisecunde. Distribuţiaputerii între punţi se face în modul 40/60 pentru un mai buncontrol dinamic, iar la viteze mici, ESP-ul are o setare maipermisivă pentru a tolera manevrele îndrăzneţe.

Acest armăsar de rasă se va hrăni - la fel ca şi Coupe-ul- atât cu benzină standard,dar şi cu E85, ceea ce nu afectează însăperformanţele dinamice. Această tehnologie FlexFuel va fi introdusăpe toată gama din 2011, pentru a reduce emisiile. Indiferent de ceare în rezervor Continental Supersports Cabrio poate atinge100 km/h în 4,2 secunde şi o viteză maximă de 325km/h.

Rămâne uncabriolet masiv, cântărind peste 2,4 tone, dar este mai uşor cu 90kg decât versiunea GTC Speed. Aspectul păstrează liniile dictate deContinental Supersports, primind exact aceleaşi elemente ca şiversiunea prezentată anul trecut. Preţul se profilează a fi cu puţin peste 200.000 deeuro.