Berlina chinezească de 200 CP: Riich G5 TGDI

Nu era decât o problemă de timp până când chinezii să scoată pe piaţă prima berlină performantă, cu o putere în jurul a 200 CP. Iat-o: se numeşte Riich G5 TGDI.

Berlina chinezească de 200 CP: Riich G5 TGDI Berlina chinezească de 200 CP: Riich G5 TGDI

Riich G5 TGDICând spui "maşină de 200 CP", probabil tegândeşti în primul rând la o maşină sport, un coupe sau un hothatch compact. Însă maşina de 200 CP a chinezilor, Riich G5TGDI, este un sedan aproape banal, care disimulează preabine performanţele de care este capabil.

De la început trebuie remarcat faptul că Riich G5 TGDI afost concepută în colaborare cu specialiştii de la LotusEngineering, iar testele preliminare s-au desfăşurat chiarpe circuitul de la Nurburgring. Iar acum, maşina este gata pentruproducţia de serie.

Motoul TGDI este un 2,0 litri alimentat nu cu motorină (cum arputea să vă inducă în eroare literele "T", "D" şi "I"), ci cubenzină - indicativul motorului provine de la TurbochargedGasoline Direct Injection (injecţie directă de benzină +turboalimentare). Puterea motorului este de 196 CP, iar cutia deviteze este una manuală cu 6 trepte, ceea ce doreşte să sublinezeîncă o dată caracterul sportiv al lui Riich G5.

Putere de 200 CP si cutie manualaÎncă de la lansare,Riich G5 va fi oferită ca o ediţie specială dedicatăCampionatului Mondial de Fotbal, careva beneficia de un nivel foarte bogat de echipare: calandru cromat,jante din aliaj, sistem audio cu 8 difuzoare şi subwoofer,tapiţerie din piele, scaune cu încălzire, senzori de parcare, deploaie şi pentru faruri.

Preţul în China: 140.000 yuan (aproximativ 16.600euro). Prin urmare, Riich G5 doreşte să fie un semnal degenul "nu ne lăsăm intimidaţi de maşinile performante din import".Deocamdată, nu trebuie să ne fie teamă, nici europenilor, niciamericanilor, deoarece nu există planuri de export pentru Riich G5TGDI. Deocamdată.