Berlina chinezească de 200 CP: Riich G5 TGDI

Nu era decât o problemă de timp până când chinezii să scoată pe piaţă prima berlină performantă, cu o putere în jurul a 200 CP. Iat-o: se numeşte Riich G5 TGDI.

Berlina chinezească de 200 CP: Riich G5 TGDI Berlina chinezească de 200 CP: Riich G5 TGDI

Riich G5 TGDICând spui "maşină de 200 CP", probabil te gândeşti în primul rând la o maşină sport, un coupe sau un hot hatch compact. Însă maşina de 200 CP a chinezilor, Riich G5 TGDI, este un sedan aproape banal, care disimulează prea bine performanţele de care este capabil.

De la început trebuie remarcat faptul că Riich G5 TGDI a fost concepută în colaborare cu specialiştii de la Lotus Engineering, iar testele preliminare s-au desfăşurat chiar pe circuitul de la Nurburgring. Iar acum, maşina este gata pentru producţia de serie.

Motoul TGDI este un 2,0 litri alimentat nu cu motorină (cum ar putea să vă inducă în eroare literele "T", "D" şi "I"), ci cu benzină - indicativul motorului provine de la Turbocharged Gasoline Direct Injection (injecţie directă de benzină + turboalimentare). Puterea motorului este de 196 CP, iar cutia de viteze este una manuală cu 6 trepte, ceea ce doreşte să sublineze încă o dată caracterul sportiv al lui Riich G5.

Putere de 200 CP si cutie manualaÎncă de la lansare, Riich G5 va fi oferită ca o ediţie specială dedicată Campionatului Mondial de Fotbal, care va beneficia de un nivel foarte bogat de echipare: calandru cromat, jante din aliaj, sistem audio cu 8 difuzoare şi subwoofer, tapiţerie din piele, scaune cu încălzire, senzori de parcare, de ploaie şi pentru faruri.

Preţul în China: 140.000 yuan (aproximativ 16.600 euro). Prin urmare, Riich G5 doreşte să fie un semnal de genul "nu ne lăsăm intimidaţi de maşinile performante din import". Deocamdată, nu trebuie să ne fie teamă, nici europenilor, nici americanilor, deoarece nu există planuri de export pentru Riich G5 TGDI. Deocamdată.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.