BMW M3 - update VIDEO

După o aşteptare chinuitoare pentru fanii curentului M3, a patra generaţie a cunoscutei sportive vede, în sfârşit, lumina zilei.

BMW M3 este deja un indicativ longeviv în domeniul automobilelor sportive, prima generaţie apărând acum 21 de ani. Deşi oficial vorbim despre vârful de gamă al Seriei 3, practic BMW M3 şi-a făcut un renume, ba chiar propriul club de fanatici.

Faţă de alte modele sport, caracteristica cea mai importantă a lui M3 a fost (şi a rămas) versatilitatea, dar şi o lipsă acută a exclusivităţii vizuale. Dacă un Porsche 911 este imediat recunoscut datorită formei celebre, un M3 se diferenţiază de un "banal" Seria 3 Coupe doar prin detalii - "dar ce detalii!" ar putea comenta cunoscătorii. Şi cunoscătorii au dreptate, deoarece oricare M3 de până acum a fost o adevărată bijuterie tehnică.

Motorul a stat întotdeauna la loc de cinste, departamentul Motorsport făcându-şi de fiecare dată extrem de bine treaba. Deşi iniţial, pe E30, a fost montat un propulsor în patru cilindri, adevărata carte de vizită a M3-urilor bazate pe E36 şi E46 a fost "şasele în linie" aspirat, care depăşea sistematic bariera celor 100 CP/litru. De la 286 CP, acesta a ajuns la nu mai puţin de 343 CP pe ultimul M3, deşi teoretic coarda putea fi întinsă mult mai mult. Numai că atunci bavarezii ar fi trebuit să renunţe la fiabilitatea recunoscută sau la delicatesele tehnice - ceea ce nu era cazul pentru un automobil sportiv polivalent, cu patru locuri adevărate şi portbagaj chiar generos.

Pe lângă motorizare, trenul de rulare a fost celălalt domeniu în care inginerii au excelat, compromisul între eficacitate şi confort fiind greu de egalat de către concurenţă. Deşi M3-ul s-a bazat întotdeauna doar pe propulsia asigurată de roţile spate, manevrabilitatea şi stabilitatea maşinii au fost tot timpul exemplare. Într-un cuvânt, BMW M3 şi-a făcut renumele de supersportivă excelentă, la un preţ abordabil, bună şi pentru circuit, şi pentru uz cotidian. Sau, mai pe scurt: lupul în blană de oaie.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.