BMW Seria 6 Coupe – detalii şi imagini oficiale cu noul BMW Seria 6 Coupe

Autor: Iulian Dnistran acum 11 ani Prezentări

După ce bavarezii au prezentat în premieră mondială conceptul BMW Seria 6 la Salonul Auto Paris 2010, era destul de clar că modelul de serie urmează să arate similar, ceea ce ne-a şi demonstrat-o versiunea decapotabilă, care a fost lansată iniţial, BMW Seria 6 Cabrio.

Noul BMW Seria 6 Coupe are un exterior similar cu al conceptului de la Paris 2010

Acum a venit rândul coupe-ului să fie arătat publicului în mod oficial, aşa încât iată primele informaţii şi imagini oficiale cu noul BMW Seria 6 Coupe, maşină care va avea premiera europeană cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011, în toamnă.

Noutăţi despre noul model nu prea sunt. Din punct de vedere al aspectului exterior, Seria 6 Coupe arată exact cum se aşteaptă cei care au văzut conceptul premergător, mai ales că partea frontală şi spatele nu aduc modificări faţă de versiunea cabrio.

La inceput, BMW Seria 6 va avea sub capota acelasi V8 twin-turbo de 400 CP ca si cabrioletul

Pentru început, sub capotă va fi propus tot motorul twib-turbo V8 de 4,4 litri, de pe BMW 650i Convertible, care e capabil de 400 CP/5.500-6.400 rpm şi un cuplu maxim de 610 Nm/1.750-4.500 rpm. Transmisia la roţile spate este realizată printr-o cutie de viteze automată cu 8 trepte şi padele pe volan, dar pentru amatorii de manuale există şi o „clasică” transmisie manuală cu 6 trepte.

BMW 650i Coupe atinge 100 km/h în 4,8 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Noua generaţie are o lungime de 4,9 metri, cu 74 mm mai mult decât predecesorul, iar ampatamentul a crescut cu 75 mm, ajungând la 2,85 metri, ceea ce înseamnă un mai bun spaţiu pe cele două locuri din spate.

BMW Seria 6 Coupe - interior echipat princiar si o gramada de sisteme electronice ultimul racnet

Interiorul maşinii îi gratulează pe ocupanţi cu materiale scumpe şi un nou display de 10,2 inch, high-definition, precum şi cu o pleiadă de sisteme electronice de ultimă generaţie, dintre care nu lipsesc Active Steering, Adaptive LED Lights, Lane Departure Warning, Active Blind Spot Detection, Parking Assistant, camere de filmat pentru spate, laterale şi faţă sau Head-Up Display. Nu lipseşte BMW ConnectDrive din lista de opţionale.

Sistemul de control al stabilităţii DSC beneficiază de trei moduri de funcţionare: Comfort, Normal, Sport şi Sport+, iar suspensia a fost setată pentru a oferi un nivel mult mai bun al confortului, dar şi al sportivităţii, caroseria fiind mult mai rigidă şi mai bine insonorizată.

Noul BMW Seria 6 va fi pus in vanzare mai intai pe piata americana

Preţurile noului BMW Seria 6 Coupe pentru piaţa americană vor fi comunicate în curând, dar pentru Europa se pare că mai trebuie să aşteptăm până în toamnă.
Comentarii
Inchide