BMW Z4 sDrive35is

În absenţa amprentei M în familia Z, BMW lansează BMW Z4 sDrive35is, un roadster care este chiar mai performant decât precedenta generaţie Z4M.

Prin aprilie 2008 cei de la BMW au declarat oficial că literele M şi Z nu se vor mai regăsi simultan în titulatura a vreunui roadster construit de ei în viitorul apropiat. Am crezut la acea vreme că bavarezii ne vor priva de sportivitatea roadster în expresie pură, dar se pare că ne-am înşelat. Pentru că astăzi nemţii ne arată modelul BMW Z4 sDrive35is, care chiar dacă nu poate fi recunoscut după litera M, este cel puţin la fel de sportiv ca şi defunctul BMW Z4M.

Astfel BMW Z4 sDrive35is este pe hârtie cel mai puternic roadster construit de germani, având 340 CP şi un cuplu de 450 Nm. Faţă de Z4 sDrive 35i E89, cu care împarte şi acelaşi motor de 3.0 litri biturbo, noua versiune are un plus de 34 CP şi 55 Nm, iar faţă de "originalul" M are mai mult cu 10 CP şi aproape 100 Nm. Mai trebuie precizat că mai are un avantaj faţă de Z4M şi anume transmisia automată cu şapte rapoarte şi dublu ambreiaj. Şi era să uităm de funcţia de Overboost, care scoate din mânecă cuplului la demarajele în trombă 50 Nm. În ciuda specificaţiilor de sportivă, pe cartea de vizită a acestui model se regăseşte şi EfficientDynamics, cu toate gadgeturile eco specifice, acest model fiind la fel de gurmand şi la fel de poluant ca versiunea din care se trage.

Marea întrebare este dacă depăşeşte standardele de sportivitate setate de Z4M anterior. Iar răspunsul este NU, ci pe hârtie le egalează. În ciuda specificaţiilor superioare, Z4 sDrive45is are un mare compromis şi anume acoperişul metalic retractabil care se traduce prin multe kiograme în plus. Teoretic noul roadster atinge 100 km/h în 4.8 secunde şi o viteză maximă limitată de 250 km/h, adică aceleaşi valori cu care se putea lăuda şi predecesorul. Remarcant este faptul că BMW Z4 sDrive35is este, la prima vedere, marginal mai sportiv (+0.1s până la 100 km/h) decât singurul model cu care se poate compara, Mecedes SLK 55 AMG, deşi acesta are un avantaj de 20 CP şi 100 Nm.

Încheind discuţia despre rivalităţi putem spune că BMW Z4 sDrive35is se distinge subtil de restul gamei prin câteva diferenţe care sunt de fapt opera divizei M. Vorbim aici de kitul estetic exterior, jantele pe 18 inchi şi suspensia M, care coboară garda cu 1 cm. La exterior amprenta M poate fi observată pe volan şi atmosfera sportivă este cultivată de scaunele cu un profil şi mai radical sculptat.

În concluzie, putem spune că vorbim de un model care se recomandă sofisticat BMW sDrive35is în locul sufixului simplu M. Oficial îşi va face debutul la Salonul de la Detroit.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.