Bremach T Rex EV - prima utilitară offroad electrică

Antreprenorii ecologişti din America pot apela la modelul Bremach T Rex, un concurent de peste ocean al celebrului Unimog european. Pentru că acum Bremach T Rex este oferit şi într-o versiune de propulsie electrică.

Bremach T Rex EV - prima utilitară offroad electrică Bremach T Rex EV - prima utilitară offroad electrică

Celebrul Unimog este un vehicul utilitar la care visează cam orice companie sau administraţie locală, datorită capacităţilor sale foarte bune, dar şi a numeroaselor transformări pe care le poate primi, în funcţie de "job"-ul pe care trebuie să îl facă. Însă în America clienţii preferă alte maşini - de exemplu Bremach T Rex.

Iată, însă, că americanii de la Brenach o iau înaintea concurentului Unimog în domeniul propulsiei neconvenţionale: Bremach T Rex EV este prima astfel de utilitară propusă cu motorizare electrică. Este vorba de cea de a patra versiune de propulsie, pe lângă cea cu un motor V8 convenţional pe benzină, una cu motor alimentat cu gaz natural CNG şi una hibridă.

Motorul electric al lui Bremach T Rex EV nu pare impresionant, mai ales dacă ne raportăm la masa mai mare de 3 tone şi la sarcina utilă de aproape 4 tone. Puterea motorului electric este de 100 kW (136 CP), însă inginerii afirmă că avantajul principal îl reprezintă cuplul maxim disponibil chiar de la 0 rpm, care, împreună cu avansatul sistem 4x4, îi conferă lui T Rex EV performanţe de invidiat în teren greu.

Pentru stocarea energiei este utilizat un pachet de baterii litiu-ion, care, în teorie, asigură o autonomie teoretică maximă de 200 de mile (circa 320 km). În practică, în funcţie de destinaţia, echipările şi încărcătura vehiculului, inginerii Bremach afirmă că au obţinut în teste valori între 75 şi 150 de mile (120 - 240 km), ceea ce ar trebui să fie suficient pentru majoritatea clienţilor unui astfel de vehicul utilitar din categoria "extreme-duty".

Preţul lui Bremach T Rex este destul de mare: versiunea de bază costă 120.000 USD (circa 84.000 euro), suma crescând în funcţie de tipul şasiului şi al cabinei sau al diverselor accesorii şi echipamente. Totuşi, cei de la Bremach sunt încrezători în succesul modelului lor, oferind o garanţie de 3 ani sau 30.000 mile (aproape 50.000 km), plus un program de întreţinere care utilizează uleiuri şi lubirifianţi ecologici SynLube (folosiţi şi de NASA).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.