BYD S6, concurent chinez pentru Duster sau... Lexus?

La Salonul Auto Pekin 2010, unul dintre noile SUV-uri chinezeşti prezentat în premieră mondială este BYD S6. Care nu abdică de la principiile plagiatului - dar vă lăsăm vouă distracţia găsirii modelelor sursă...

BYD S6, concurent chinez pentru Duster sau... Lexus? BYD S6, concurent chinez pentru Duster sau... Lexus?

După ce chinezii de la BYD s-au "gândit" să copieze chiar Porsche Cayenne, cu un presupus model BYD T6, iată că acum intră în producţia de serie un SUV nou, denumit BYD S6. Modelul urmează să fie prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Pekin 2010, deşi poze spion cu maşina au apărut încă de anul trecut.

BYD S6 se doreşte un SUV de categorie medie, care va beneficia de un echipament foarte bogat, din care nu vor lipsi sistemul de navigaţie, camera de filmare pentru mersul înapoi sau sistemul de pornire fără cheie.

Toate acestea la un preţ (în China) de aproximativ 150.000 yuan, deci undeva în jurul valorii de 16.500 euro. Ceea ce, în comparaţie cu un model Dacia Duster în echipare de top, este o sumă foarte interesantă, nu-i aşa?

Modelul BYD S6 va fi pus în mişcare de un motor de 2,0 litri şi 140 CP, dar se pare că va fi disponibil şi un propulsor de 2,4 litri, de origine Mitsubishi. Platforma tehnică a lui S6 provine de la monovolumul BYD M6, aşa încât despre S6 putem afirma mai degrabă că va fi un crossover şi mai puţin un SUV care să se aventureze prin locuri ceva mai dificile.

Mai multe detalii despre noua maşină a chinezilor, în curând, cu ocazia lansării mondiale de la salonul din Pekin.

Până atunci, care credeţi că sunt sursele de inspiraţie pentru BYD S6?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.