Caterham R500

Caterham poate fi tradus "superkart pentru oameni cu sânge de pilot în vine". Noua creaţie este extremă, promiţând un demaraj 0-100 km/h în numai 2,88 secunde.

Caterham R500 Caterham R500
Caterham R500Maşina care păstrează stilul cunoscutului Lotus Seven de acum câteva decenii a primit un nou indicativ. Caterham R500 derivă din RS400, fiind mai uşor cu 9 kilograme - masa totală a bestiei atinge doar 506 kg. În schimb, motorul Ford Duratec este capabil de 263 CP storşi din 2,0 litri. Şi asta fără ajutorul supraalimentării!

Ceea ce ne duce la un raport masă/putere de 1,92 kg/CP, de unde rezultă demarajul sub 3 secunde. Adică aceleaşi performanţe cu doar un sfert din puterea unui Bugatti Veyron şi pentru un preţ de 18 ori mai mic decât al acestuia, Caterham R500 pornind de la 72.900 USD.

Din meniu mai face parte o cutie de viteze secvenţială Caterham Motorsport (opţională), pornire keyless, launch control sau afişaj digital. Oare îşi pune cineva problema că R500 va canibaliza fratele mult mai scump Caterham RST-V8?
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.