Chevrolet Malibu - noua berlină medie Chevrolet

Pentru premiera mondială a noii sale berline de clasă medie, Chevrolet Malibu, constructorul american a ales Salonul Auto Shanghai 2011. Malibu este, de fapt, înlocuitorul vârfului de gamă actual, Chevrolet Epica.

Despre actualul model Chevrolet Epica se poate spune că este o berlină decentă de clasă medie, cu un spaţiu interior generos şi un raport preţ/echipare favorabil. Însă, cel puţin pe plan european, acestea nu au fost argumente puternice pentru un succes de proporţii într-un segment dominat de Volkswagen Passat, Skoda Superb sau Ford Mondeo.

Noul Chevrolet Malibu - premiera mondiala dubla, la New York 2011 si Shanghai 2011

Urmaşul lui Epica va fi noul Chevrolet Malibu - deşi încă nu se ştie dacă această denumire va fi păstrată pentru Europa. Se ştie, însă, că vorbim de o maşină cu adevărat globală, care urmează să fie comercializată pe 6 continente, în peste 100 de ţări. Şi, pentru a accentua această trăsătură, de maşină globală, Chevrolet Malibu a avut parte de o premieră mondială... dublă: atât la Salonul Auto New York 2011, cât şi la Salonul Auto Shanghai 2011.

Pentru americani, noul Chevrolet Malibu este un model extrem de important în gamă, aşa încât maşina a beneficiat de o atenţie deosebită, atât în ce priveşte designul exterior, cât şi în ceea ce priveşte interiorul şi tehnica. De altfel, oficialii spun despre noul Malibu că este "primul sedan de clasă medie global".

Chevrolet Malibu imprumuta elemente de stil de la sportivul Chevrolet Camaro

Exteriorul maşinii nu aduce surprize, dacă ne raportăm la recentele modele Chevrolet Cruze sau noul Aveo: partea frontală este dominată de grila din două părţi, în mijlocul căreia tronează sigla Chevrolet, iar farurile sunt realizate într-o manieră calmă, îmbinând eleganţa cu sportivitatea. Per total, noul Chevrolet Malibu beneficiază de o puternică imagine de marcă, versiunile superioare având şi tuşe sportive destul de interesante.

Spatele maşinii are darul de a ne bulversa, deoarece spiritul sportiv este la el acasă, graţie celor două perechi de stopuri inspirate de la Chevrolet Camaro, cunoscutul "muscle car" al mărcii americane. În cazul lui Malibu, capota portbagajului a fost astfel profilată încât, pe lângă impresia de sportivitate şi robusteţe, mai oferă şi un pseudo-eleron. La fel ca partea frontală, spatele lui Malibu îi conferă maşinii o puternică identitate proprie.

Chevrolet Malibu are o caroserie mai aerodinamica si un sistem de control al fantelor de aerisire

Per total, noul Chevrolet Malibu se dovedeşte o berlină fluidă şi care se va integra fără probleme pe orice piaţă auto. Faţă de precedenta generaţie vândută la americani, dar şi faţă de Epica, noul Malibu are un gabarit ceva mai redus, dar spaţiul interior este mai generos şi mai ergonomic gândit, iar trenul de rulare modificat, pentru a oferi un comportament mult îmbunătăţit.

Chevrolet Malibu are o caroserie mai aerodinamică, dar şi un sistem de control electronic al gradului de deschidere al fantelor de aerisire, aşa încât coeficientul aerodinamic este de numai 0,28 (foarte apropiat de al lui Chevrolet Volt), ceea ce are repercusiuni pozitive în privinţa economiei de carburant.

Chevrolet Malibu are un design interior modern, in stilul cunoscut de la Cruze

Interiorul noului Chevrolet Malibu continuă stilul inaugurat de Cruze, cu departajarea clară a spaţiului pentru şofer, respectiv al celui pentru pasagerul din dreapta, consola centrală având un design intuitiv, ergonomic şi elegant. Principala particularitate o reprezintă spaţiul ascuns de display-ul sistemului multimedia - aceeaşi idee pe care o regăsim şi la Chevrolet Orlando.

În rest, habitaclul lui Chevrolet Malibu poate fi garnisit cu tapiţerie din piele sau inserţii din lemn ori aluminiu, accentul fiind pus pe calitatea materialelor şi a asamblării. În plus, pentru Malibu sunt disponibile o serie de dotări de confort şi securitate noi, care aduc modelul la acelaşi nivel cu cei mai importanţi concurenţi - pe piaţa nord-americană, de exemplu, este disponibil în serie sistemul infotainment Chevrolet MyLink.

Pe piata nord-americana, Chevrolet Malibu ofera un nou motor de 2,5 litri si 190 CP

În materie de motorizări, Chevrolet Malibu va oferi în America de Nord un nou motor Ecotec de 2,5 litri, în patru cilindri şi care beneficiază de injecţie directă. Motorul are o putere de 190 CP şi un cuplu maxim de 245 Nm, fiind asociat unei cutii de viteze automate cu şase trepte. Pentru celelalte pieţe, în special Europa, gama de motoare urmează să fie anunţată mai târziu.

Foarte importante sunt modificările ample aduse trenului de rulare, noul Chevrolet Malibu promiţând un comportament rutier mai sigur şi mai ferm, fără a se face compromisuri mari în ceea ce priveşte confortul. Conform oficialilor, maşina va avea un comportament mai apropiat de ceea ce îşi doresc europenii, mizând pe siguranţa în conducere şi o stabilitate exemplară - sistemul de control al stabilităţii are funcţii noi, cum ar fi controlul frânării în curbe sau controlul la plecarea în forţă.

Noul Chevrolet Malibu urmează să intre în vânzare pe piaţa nord-americană la finalul acestui an, urmând ca, din 2012, să ajungă şi pe celelalte pieţe, inclusiv Europa. Probabil versiunea europeană va avea premiera la Salonul Auto Frankfurt 2011 sau cel mai târziu în primăvara anului viitor, la Geneva 2012, unde vom afla atât gama de motorizări, cât şi preţurile.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.