Exclusiv  Chinezii devansează Dacia Sedan cu noul BYD L3

După ce noul Roewe 350 ne-a arătat că e pregătit să concureze foarte serios viitorul Logan, iată că BYD L3 arată ca un concurent de seamă pentru viitorul model Dacia Sedan. Nu credeţi?

Chinezii devansează Dacia Sedan cu noul BYD L3 Chinezii devansează Dacia Sedan cu noul BYD L3

Cu ocazia salonului chinezesc Auto China 2010 Beijing, chinezii de la BYD vor prezenta în premieră mondială noua lor berlină BYD L6, care îşi propune să concureze în segmentul sedanurilor familiste compacte, vizând în primul rând Toyota Corolla, Chevrolet Cruze sau Hyundai Elantra.

Deocamdată, ştim despre BYD L6 că nu va face rabat de la confort şi lux: maşina va fi echipată cu un motor pe benzină, de 1,8 litri şi 123 CP (împrumutat de pe confratele BYD G3), va avea o cutie de viteze automată CVT (cu variaţie continuă), iar din echipament nu vor lipsi sunroof-ul electric, sistemul de navigaţie cu comandă vocală, sistem de acces keyless, senzori de parcare sau 6 airbaguri.

BYD L6 va fi o berlina de categorie medie si va concura cu viitoarea Dacia Sedan

Pe piaţa chineză, BYD L6 va putea fi cumpărat din luna mai a acestui an, având un preţ estimativ de pornire de 120.000 yuan (aproximativ 17.600 USD sau 13.200 euro). Cu alte cuvinte, un preţ foarte competitiv şi un raport echipare/preţ excelent pentru piaţa chineză.

Deocamdată, nu avem informaţii despre exportul acestui model în afara Chinei, dar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla, în maximum doi ani. Ceea ce înseamnă că, în Europa, ar putea apărea o dată cu lansarea modelului autohton, Dacia Sedan. Care va trebui să ofere atuuri serioase pentru a contracara atacul chinezilor.

Dacia Sedan se preconizează că va fi un model superior lui Logan 2, urmând a intra în categoria lui Renault Megane Sedan şi Fluence sau, mai ales, Skoda Octavia. Ce nume va primi Dacia Sedan, încă nu avem idee, dar e clar că va fi unul cu rezonanţă faţă de indicativul concurentului chinezesc, BYD L6.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.