Citroen e-HDI detalii oficiale

Citroen C3 se înrolează şi el în gama modelelor eco e-HDI a constructorului parizian lăudându-se cu un un consum mediu de 3,36 litri la 100 km rulaţi.

e-HDI înseamnă în limbajul Citroen gama eco. Primul model prezentat a fost Citroen C5 e-HDI, impozanta berlină, echipată cu un motor de 1.6 litri şi 110 CP eficientizat şi prin montarea unui sistem start-stop având un consum mediu de 4,9 litri motorină la 100 km/h. A l doilea model din gamă prezentat este compactul Citroen C3 e-HDI care se anunţă şi mai economic, dar şi mai satisfăcător dinamic.

Motorul este acelaşi 1.6 Diesel, dar acum dezvoltă doar 92 CP, suficienţi pentru a îi garanta lui C3 un sprint până la 100 km/h în 11,5 secunde şi o viteză maximă de 179 km/h. În schimb , judecând adevărata sa menire, C3 e-HDI se laudă pe hârtie cu un consum de 3,36 litri la 100 km/h, rivalizând astfel cu Polo BlueMotion şi Ibiza Ecomotive.

Pe lista lansărilor urmează Citroen C4 e-HDI, automobil care va fi oferit în două versiuni e-HDI 90, cu emisii de 99 g/km şi e-HDI 110 care se laudă cu 109 g/km. Această gamă economică are şi avantajul că în anumite ţări, datorită emisiilor sub 100 g/km beneficiază de anumite stimulente financiare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.