Classic Remise – paradisul maşinilor de colecţie. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 27 oct. 2012 Prezentări
Classic Remise – paradisul maşinilor de colecţie. VIDEO

La ce poate fi folosit un vechi depou de locomotive, a cărui demolare a fost luată în calcul la un moment dat? Nemţii ştiu să-şi păstreze istoria, aşadar au recuperat această clădire industrială şi au transformat-o în muzeu de maşini. Astfel a luat naştere, în 2006, Classic Remise Dusseldorf, sau, pe scurt, un paradis al iubitorilor de automobile.

Nu e vorba însă de un muzeu pe stil vechi, în care să vii o dată şi apoi să nu te mai întorci decât peste trei decenii. Este vorba de o expoziţie vie. Dacă ai o maşină clasică, poţi veni cu ea pentru a o repara sau îngriji într-unul dintre atelierele specializate de aici. Dacă tot ai ajuns acolo, vei regăsi şi servicii specifice – de curăţare şi polisare, de estimare a valorii, electricieni, asigurări şi multe altele. Acestora li se adaugă un garaj supraetajat în care proprietarii de maşini clasice pot să-şi parcheze maşinile în cuşti de sticlă, astfel încât acestea să fie în acelaşi timp apărate de elemente, dar şi admirate de vizitatori. Normal, nu puteau lipsi berăria şi restaurantele, doar suntem în Germania!

Piesa de rezistenţă o reprezintă totuşi colecţia tot mai mare de maşini clasice, expuse pentru deliciul vizitatorilor. Aici au loc regulat şi expoziţii itinerante, cu exemplare aduse din toate colţurile Europei, aşa că în permanenţă ai ceva nou de văzut. Oare când vom avea aşa ceva şi în România?

Iată un videoclip care ne face să ne dorim să luăm chiar azi un bilet de avion spre Dusseldorf!

Classic Remise – a center for vintage cars from Daniel Thurau on Vimeo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide