Corvette Grand Sport

Autor: Cosmin Iordache 11 iun. 2009 Prezentări

Interior de calitateCorvette Grand Sport a fost prima dată arătat lumii în 1963, fiind o ediţie specială oferită atât ca versiune civilă, dar şi ca model pentru circuit. Ultimul GS a ieşit însă din scenă 1996, cântecul de lebădă fiind derivatul modelului Corvette C4. În toată această perioadă, GS s-a remarcat prin culoarea albastră şi dungile albe, singura schemă cromatică oferită. Actuala generaţie rupe această tradiţie fiind propusă în toate nuanţele de serie ale lui Corvette. Diferenţierea optică constă într-un kit wide body şi dungi de mai multe culori, de data asta aplicate pe lateral şi nu transversal în bunul spirit al versiunilor GS de colecţie.

Tehnic acest model se bazează pe propulsorul LS3 de 6.2 litri V8 ce dezvoltă 430 CP, sau 436 CP, cu evacuarea dual mode, deci nimic nou sub capotă. În schimb s-au adus îmbunătăţiri la suspensie având o setare mai aproape de modelele de competiţie. Clienţii vor putea alege dintre o transmisie manuală şi un automată, ambele cu şase rapoarte însă, iar ABS-ul şi controlul tracţiunii sunt standard pentru acest model.

Un pachet de care se vor putea bucura viitori posesori de Corvette Grand Sport este Heritage pentru interior. Acest opţional înseamnă scaune cu tapiţerie din piele în două culori şi cu logoul Grand Sport brodat cât mai vizibil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide