Dacia - Nou model?

Producătorul autohton testează un nou model destinat clasei compacte, acolo unde se va bate direct cu Volkswagen Jetta şi Skoda Octavia. Sau cel puţin asta susţine publicaţia germană AutoBild.

Potrivit publicaţiei nemţeşti, modelul aflat în teste va fi construit pe platforma tehnică extinsă de la Sandero şi va avea o lungime de peste 4,5 metri, urmând ca cel puţin la capitolul spaţiu să se bată cu modele precum Skoda Octavia, Volkswagen Jetta, Renault Megane Sedan şi Ford Focus Sedan. Iar surpriza aici vine: preţul va fi sub 10.000 de euro. Evident, cel mai probabil pentru versiunea de bază.

Mai multe detalii nu avem, însă pozele la prima vedere stârnesc câteva întrebări. Deşi partea frontală seamănă cu cea de la Sandero iar porţiunea centrală aduce aminte destul de mult de Clio Symbol, spatele este lipsit de cocoaşa modelului francez asamblat în Bursa. Nu mai vorbim şi de lungimea foarte mare. Aşadar, avem un fel de struţo camilă. E oare acesta modelul final surprins în teste cu minimul de camuflaj, sau doar o caroserie modificată menită să se adapteze pe o platformă tehnică ce se află acum în teste, dezvoltarea noului model fiind încă la început? Cea mai probabilă pare a doua variantă însă rămâne de văzut. Se pare că Dacia ne pregăteşte o surpriză de proporţii.

Sau poate e doar un al 4-lea facelift la Renault Clio Symbol, aşa cum afirmă cititorii noştri? Pare totuşi puţin cam lung iar cocoaşa specifică lipseşte, aceste lucruri traducându-se prin modificări structurale de complexitate ridicată, ce se nu se întâlnesc de obicei la un facelift. Iar montarea unei părţi frontale de Sandero nu are sens în condiţiile în care producătorul francez nu şi-ar dori o similitudine între cele două modele. Iar conform surselor noastre, viitorul Clio Symbol va fi realizat pe platforma tehnică a lui Clio 3.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.