Dacia SUV – Complet dezvelită

Autor: Dan Vache 15 iul. 2009 Prezentări

Iată că acum la 10 de ani de aniversare, un set de 3 poze cu noua Dacia SUV şi-a făcut apariţia pe forumul DaciaClub, cel mai probabil cu acordul oficialilor constructorului român. Precum putem observa, asemănările cu maşina surprinsă în teste săptămâna trecută sunt destul de mari, astfel că suntem destul de siguri că asta e varianta finală. Premiera va avea loc cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt 2009.

Cu o platformă tehnică preluată de la Nissan, noua Dacia SUV nu are încă un nume, precum se poate vedea şi în poze, unde lipseşte inscripţia de pe capota portbagajului. Aici însă putem specula, de la Duster până la Steppe sau orice altă denumire e posibilă. În ceea ce priveşte motorizările, precum spuneam şi aici, motorizările sigure vor fi 1,6 16v de 105 CP şi 1,5 dci de 85 CP. Însă nu este exclus să vedem şi 1,6 de 90 CP, 1,5 dci de 105 CP sau chiar 1,9 dci de 130 CP şi 1,6 de 128 CP.

Spatele este mai atragator decat fata

Iată mailul primit de la userul Maţiu Cosmin, despre Dacia SUV:

Bună ziua,

De la apariţia celor 3 poze cu Dacia SUV am citit aproximativ toate discuţiile de pe forumuri despre Dacia SUV, inclusiv cele de pe daciaclub.ro – în afară de acest forum, majoritatea comentariilor sunt negative. Ce doresc să vă spun mai încolo este luat din discuţiile unor specialişti de pe forumul daciaclub.ro:

  • cele 3 poze prezintă 2 maşini, una diesel şi una pe benzină
  • cea diesel, la poza din profil se vede prin grilajul de la radiator intercoolerul; de asemenea, în această poză spoilerul faţă este parţial vopsit în culoarea verde
  • la poza din faţă este prezentat un model pe benzină şi spoilerul faţă este negru
  • pozele din faţă şi spate sunt realizate distorsionat, maşina pare mai masivă şi mai urâtă decat este
  • la poza din lateral intenţionat au lăsat deschise uşa spate şi capota pentru a nu se putea distinge clar forma
  • din cauza culorii modelului prezentat, nu se văd formele tablei pe uşi şi pe capotă, care îi dau un aspect plăcut SUV-ului
  • de asemenea, lipsesc protecţiile de la uşi şi în jurul aripilor, care de asemenea înfrumuseţează maşina

Pentru a avea o idee cât mai bună, am realizat o mică modificare la poza din profil pe baza unei schiţe şi am accentuat unghiurile pe care le are tabla şi care nu se văd bine în poza originală. Aparenţele înşeală şi, din păcate, unii cititori nu văd mai departe.

Mai cred că nici o maşină nu arată bine cu capota şi cu uşa spate deschise.

Încă o dată doresc să acentuez că cele scrise mai sus sunt observaţii ale celor de pe forumul daciaclub.ro, care eu cred sincer că ştiu ce vorbesc.

Capota inchisa si detalii pe partea laterala

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide