Dodge Challenger Mopar 2010

Chrysler ne prezintă ediţia limitată Dodge Challenger MOPAR, un bolid care invocă fidel spiritul muscle car pur.

Dodge Challenger Mopar 2010 Dodge Challenger Mopar 2010

Schimbatorul de vitezeMOPAR divizia de performanţă aChrysler îşi lasă amprenta asupra muscle car-ului Dodge Challenger,rezultând o ediţie specială care surprinde cât sepoate de fidel chintesenţa curentului care şi-a atins apogeul la începutulanilor '70.

Concret, DodgeChallenger MOPAR are un aspect retro, ajutat de faptul că DodgeChallenger este cel mai clasic muscle car dintre cele modere, esteagresiv datorită vopselei negre şi exprimă forţă brută, mulţumităfantei uriaşe de pe capotă. Singurul lucru care poate fipersonalizat la Challenger MOPAR este culoarea dungilor de pelateral - albastru, roşu sau argintiu -, toate modelele venind cuaceleaşi dotări.

Interiorul lafel vine personalizat cu piele neagră Katzikin pe scaune, cusăturiasortate la dungile exterioare, un volan special şi un schimbătorparticularizat. Vom insista asupra acestuia, pentru că în versiuneamanuală are o terminaţie cât se poate de ciudată, semănând destulde mult cu mânerul unui pistol.

În plan tehnicnimic nu s-a schimbat şi sub capotă rage acelaşi propulsor V8 HEMIde 5.7 litri care pune la pământ 381 CP. Preţul acestei versiuni nueste deloc mare, MOPAR Challenger costând 38.000 de dolarisau 39.000 cu transmisie automată. Doar 500 de unităţi vorfi însă produse şicomercializate, toate pentru Statele Unite ale Americii.