Ediţie specială: Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series

Cel mai forţos şi agresiv coupe al gamei Mercedes-Benz C-Class Coupe a fost dezvăluit publicului. Iată rivalul teribil al lui BMW M3 şi Audi RS5: Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series.

Ediţie specială: Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series Ediţie specială: Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series

Nici nu a apărut bine în catalogul firmei versiunea de top Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe, că inginerii germani ne oferă deja ediţia specială botezată Black Series. Care presupune rafinarea aproape de extrem a caracteristicilor sportive şi aspectului fioros ale celui mai mic coupe Mercedes-Benz.

Faţă de versiunea normală C 63 AMG Coupe, acest Black Series vine cu puterea crescută de la 457 CP la 510 CP, în timp ce cuplul motor maxim creşte şi el de la 600 Nm la 620 Nm - adică îmbunătăţiri serioase ale V8-ului de 6,3 litri, de 53 CP şi 20 Nm.

La nivelul performanţelor pe hârtie, creşterea performanţelor este modică, demarajul 0-100 km/h scăzând de la 4,4 secunde la 4,2 secunde. Însă inginerii promit că, în realitate, evoluţiile şi upgrade-urile aduse părţii tehnice îi conferă lui Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series un comportament mult mai sportiv şi eficient.

Motorul a primit câteva componente direct de la vârful de gamă SLS AMG, cum ar fi pistoanele forjate, bielele şi arborele cotit, precum şi noua centrală electronică de comandă. Au mai fost opimizate sistemul de răcire pentru ulei, precum şi sistemul de evacuare, care îi conferă maşinii o sonoritate aparte.

Suspensia este acum reglabilă, fiind conformă specificaţiilor maşinilor de curse, iar barele antiruliu sunt mai groase. De altfel, suspensia a primit destule modificări, dictate de creşterea ecartamentului cu 4 cm în faţă, respectiv cu 8 cm în spate, iar sistemul de direcţie are o altă unitate de control electronic a servoasistării, pentru o precizie cât mai bună.

Pe puntea spate este oferit un diferenţial blocabil AMG, care, în conjuncţie cu cele trei programe de funcţionare ale sistemului ESP, cele 4 moduri ale cutiei de viteze secvenţiale cu 7 trepte AMG SPEEDSHIFT şi modul RACE START promit un comportament foarte apropiat de al unei maşini de curse.

Roţile au jante de 19 inch, mai uşoare cu 11 kg decât cele de pe un C 63 AMG Coupe normal. Sunt încălţate cu pneuri Dunlop de mare performanţă (255/35 R 19 în faţă, respectiv 285/30 R 19 în spate), iar sistemul de frânare racing beneficiază de discuri compozite, din două bucăţi în faţă (15.35x1.42 inch) şi integrale în spate (14.17x1.02 inch), în timp ce etrierele roşii sunt cu şase pistonaşe în faţă, respectiv cu patru în spate.

Tot acest pachet tehnic inspirat de lumea racing este "îmbrăcat" cu o caroserie care beneficiază de multiple detalii provenite tot din lumea motorsportului. Spoilerul frontal beneficiază de un splitter foarte generos din fibră de carbon, în timp ce gurile de aerisire de mari dimensiuni sunt finisate cu ornamente tot din fibră de carbon.

Aripile sunt mai late cu 5,6 cm în faţă, respectiv cu 8,4 cm în spate, evidenţiind foarte bine jantele racing şi conferindu-i lui Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series un aspect foarte agresiv. Maşina, fiind mai lată, beneficiază atât în faţă, cât şi în spate, de fante laterale, în timp ce logo-ul "6.3" tronează pe aripile faţă.

Fără îndoială, spatele lui C 63 AMG Coupe Black Series exprimă cel mai bine forţa brută a maşinii, graţie celor patru evacuări romboidale, integrate într-un difuzor generos, realizat din fibră de carbon şi completat cu fantele din lateralele spoilerului. Pe capota portbagajului a fost montat un eleron foarte discret, atribut care se potriveşte şi logo-ului "Black Series" de sub inscripţia AMG.

Interiorul continuă atmosfera de racing exprimată de exteriorul maşinii, dar "Black Series" este departe de stilul spartan al maşinilor de curse, oferind toate echipamentele pe care le aştepţi de la un Mercedes-Benz luxos şi confortabil.

Volanul AMG Performance este îmbrăcat într-o combinaţie de piele Nappa şi microfibre DINAMICA, având ornamente din aluminiu, din acelaşi metal fiind realizate şi padelele pentru schimbarea treptelor, în spatele volanului. Nu lipsesc butoanele pentru comanda sistemului multimedia., integrate ergonomic.

Scaunele sport sunt dedicate pasionaţilor curselor auto, în timp ce în spate bancheta lipseşte - totuşi, opţional sunt oferite două scaune separate, ca la versiunea normală C 63 AMG Coupe. Atât scaunele, cât şi portierele beneficiază de tapiţeria din microfibre DINAMICA, un material inovator, cu un aspect luxos, dar şi foarte rezistent la uzură.

Centurile de siguranţă sunt roşii, la fel ca şi cusătura vizibilă de pe volan şi schimbător sau alte elemente îmbrăcate în piele, iar pedalierul este perforat, fiind realizat din aluminiu. Pe bord tronează logo-ul "AMG Black Series", integrat în ornamentul lăcuit în piano-black.

Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series este al patrulea model high-performance care poartă logo-ul "Black Series" din gama constructorului german. Totuşi, pentru moment nu au fost date publicităţii preţul sau cadenţa de fabricaţie a acestei maşini, date pe care le vom afla cel mai probabil în preajma Salonului Auto Frankfurt 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.