Ediţiie speciale Saab 9-3: Independence Day şi Griffin

Înainte ca Saab 9-3 să iasă la pensie, suedezii încearcă să mai ”stoarcă” puţin acest model, venind la Geneva 2011 cu două ediţii speciale: Independence Day Edition şi Griffin Edition.

Ediţiie speciale Saab 9-3: Independence Day şi Griffin Ediţiie speciale Saab 9-3: Independence Day şi Griffin

Saab 9-3 a fost lansat pe piaţă în 2002, iar în 2007 aprimit un facelift ceva maipronunţat, menit a-i spori agresivitatea, dar şi a-iconferi un look mai apropiat de ceea ce doreau fanii mărcii -ştiute fiind trimiterile către domeniul aviaţiei întâlnite pe toatemodelele mărcii.

Saab 9-3 Independence Day celebreaza un an de la despartirea de GM

După preluarea Saab de către Spyker, iată că departamentul demarketing al suedezilor a venit cu ideea de a celebra un ande la "despărţirea" de General Motors printr-o ediţie specială,denumită Saab 9-3 Independence Day. Totuşi, nu văaşteptaţi la lucruri similare cu filmul cu acelaşi nume, în careomenirea a reuşit să scape de invazia extratereştrilor...

Saab 9-3 Independence Day va fi oferit exclusiv înversiune decapotabilă, propusă într-o culoare specială,Orange Amber. Ca estetică, maşina preia pachetul Aero de lamodelele de serie, dar vine şi cu mici modificări estetice alespoilerului din faţă, unde avem acum noi locaşuri pentruproiectoarele de ceaţă, care îi conferă maşinii un look maiagresiv.

Saab 9-3 independence Day va fi oferit in doar 366 de exempalre

Alte elemente distinctive sunt jantele de 18 inchfinisate într-un negru cromat, precum şi interiorul cu otapiţerie specială din piele bej, având cusături orange vizibile.Maşina mai plusează cu o îmbrăcăminte cu aspect de fibră de carbonpentru partea superioară a bordului, volan, mâner frână de mână şischimbător de viteze.

Bineînţeles, nu lipseşte inscripţia Independence Day, alături denumărul de ordine - vorbim de o ediţie specială limitată ladoar 366 de exemplare. Modelele vor putea fi comandate fiecu motorul pe benzină 2.0 Turbo, de 220 CP, fie cu dieselul 1.9TTiD de 180 CP, însă preţurile urmează să le aflăm doar laSalonul Auto Geneva2011.

La Geneva 2011 va fi prezentata echiparea exclusivista Saab 9-3 Griffin

Acolo unde Saab 9-3 Sedan şi Combi vor fi propuse într-oversiune exclusivistă Griffin, ca un fel de cântec delebădă înaintea încetării producţiei modelului de clasă medie.Regăsim acelaşi spoiler frontal cu proiectoarele de ceaţămodificate, dar şi jantele de până la 18 inch, cu un designspecial, care aminteşte de turbinele avioanelor.

Pachetul estetic Aero este standard, iar gama demotorizări propusă va consta din două pe benzină (2.0 turbo de 163CP şi noul 2.0 turbo de 220 CP, de pe Saab 9-5) şi dieselul 1.9 TTiD, în trei versiuni deputere (130, 160 şi 180 CP). Există în continuare în programvarianta alimentată cu biocombustibil E85.