Este oficial: va apărea Porsche Cajun

După ce, timp de doi ani de zile, s-au vehiculat zvonuri privitoare la un SUV Porsche plasat sub Cayenne, iată că oficialii dau undă verde pentru viitorul Porsche Cajun.

Este oficial: va apărea Porsche Cajun Este oficial: va apărea Porsche Cajun

Conform britanicilor de la AutoExpress, la ultima întâlnire a consiliuluidirector Porsche a fost confirmată, oficial, intenţia mărciigermane de a construi, în viitorul apropiat, un SUV mai micdecât Porsche Cayenne, denumirea vehiculată fiindCajun.

Cu alte cuvinte, Porsche va oferi, foarte curând, unrăspuns pertinent dat ineditului Range Rover Evoque, în primul rândversiunii cu trei uşi, care, în acest moment, poate fi consideratprimul coupe SUV de pe piaţă.

După cum este de aşteptat, platforma tehnică pentruPorsche Cajun va fi împărţită cu viitoarea generaţie AudiQ5, fiind vorba despre una complet nouă, MLB-Evo, care vapermite micului Cajun să beneficieze şi de o versiune hibrid.Bineînţeles, motoarele diesel nu vor lipsi din meniu, dar niciversiuni de peste 300 CP, pe benzină.

Noul Porsche Cajun este aşteptat pe piaţă cel maidevreme în 2014, iar preţul de bază vehiculat este de40.000 euro. Oficialii Porsche speră că noul Cajun va contribui laobiectivul firmei, de a depăşi vânzări de 150.000 de unităţi anual- ceea ce ar însemna ca grupul Volkswagen să se apropie şi mai multde obiectivul Number One mondial.

Până la apariţia noului Porsche Cajun, vom vedea dacă RangeRover Evoque va reuşi să atragă suficient de multă atenţie pentru aface interesant acest segment, al SUV-urilor compacte life-style.Un segment pe care şi BMW îl vizează cu un frate mai mic allui X6, cunoscut ca BMW X4.