Este oficial: va apărea Porsche Cajun

După ce, timp de doi ani de zile, s-au vehiculat zvonuri privitoare la un SUV Porsche plasat sub Cayenne, iată că oficialii dau undă verde pentru viitorul Porsche Cajun.

Este oficial: va apărea Porsche Cajun Este oficial: va apărea Porsche Cajun

Conform britanicilor de la AutoExpress, la ultima întâlnire a consiliului director Porsche a fost confirmată, oficial, intenţia mărcii germane de a construi, în viitorul apropiat, un SUV mai mic decât Porsche Cayenne, denumirea vehiculată fiind Cajun.

Cu alte cuvinte, Porsche va oferi, foarte curând, un răspuns pertinent dat ineditului Range Rover Evoque, în primul rând versiunii cu trei uşi, care, în acest moment, poate fi considerat primul coupe SUV de pe piaţă.

După cum este de aşteptat, platforma tehnică pentru Porsche Cajun va fi împărţită cu viitoarea generaţie Audi Q5, fiind vorba despre una complet nouă, MLB-Evo, care va permite micului Cajun să beneficieze şi de o versiune hibrid. Bineînţeles, motoarele diesel nu vor lipsi din meniu, dar nici versiuni de peste 300 CP, pe benzină.

Noul Porsche Cajun este aşteptat pe piaţă cel mai devreme în 2014, iar preţul de bază vehiculat este de 40.000 euro. Oficialii Porsche speră că noul Cajun va contribui la obiectivul firmei, de a depăşi vânzări de 150.000 de unităţi anual - ceea ce ar însemna ca grupul Volkswagen să se apropie şi mai mult de obiectivul Number One mondial.

Până la apariţia noului Porsche Cajun, vom vedea dacă Range Rover Evoque va reuşi să atragă suficient de multă atenţie pentru a face interesant acest segment, al SUV-urilor compacte life-style. Un segment pe care şi BMW îl vizează cu un frate mai mic al lui X6, cunoscut ca BMW X4.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.