Facelift de 2011 pentru Dodge Avenger

Berlina americană Dodge Avenger trece prin-un facelift exterior foarte uşor şi primeşte un upgrade relativ substanţial în interior şi la partea tehnică.

Facelift de 2011 pentru Dodge Avenger Facelift de 2011 pentru Dodge Avenger

Dacă vom pune un Dodge Avenger actual lână versiunea facelift 2011, modificările, la nivel estetic, vor fi aproape insesizabile.

Principala modificare este noua grilă, de pe care a dispărut vechiul cap de berbec (siglă adoptată între 1993 şi 2010), acum denumirea Dodge fiind plasată în dreapta jos, iar grila este dominată de un fel de "cruce" impunătoare. Spoilerul frontal a fost şi el foarte uşor redesenat, în timp ce în spate Avenger facelift se mulţumeşte doar cu stopuri cu LED-uri.

Modificări mai importante regăsim în interior, unde accentul s-a pus pe creşterea calităţii materialelor, capitol la care americanii au fost deficitari până acum. Deşi amenajarea comenzilor a rămas aceeaşi, aspectul este mult îmbunătăţit, designerii lucrând conştiincios la detalii.

Volanul este nou, având trei spiţe, un design mult mai plăcut, comenzi multimedia şi cruise-control, precum şi noua siglă Dodge. Partea superioară a consolei centrale este remodelată, iar gurile de aerisire, pe lângă că sunt redesenate, beneficiază acum de ornamente cu look de crom. Per total, maşina are un interior mult mai reuşit, în stil business, în două tonuri de culoare.

Din punct de vedere mecanic, motorul de 2,4 litri a fost upgradat, iar motorul V6 de 3,5 litri a fost înlocuit de noul motor V6 de origine Chrysler, de 3,6 litri şi 283 CP. Cutia de viteze, în ambele cazuri, este automată cu 6 trepte, revizuită pentru a oferi o schimbare mai plăcută a treptelor.

Şi la nivelul suspensiei s-au operat modificări numeroase: nu mai puţin de 26 din cele 30 de bucşe au fost reproiectate, iar geometria suspensiei a fost regândită. Ecartamentul este acum mai mare cu 2,5 cm, pneurile sunt mai late, având acum lăţimea de 225, iar garda la sol a fost coborâtă cu 12 mm în faţă şi 6 mm în spate.

Toate aceste modificări tehnice sunt menite să îmbunătăţească mult comportamentul şi stabilitatea maşinii, care va avea un ruliu mai mic şi o precizie mai bună a direcţiei. De asemenea, inginerii promit o izolare fonică mult mai bună, pentru ca Dodge Avenger să poată face faţă cu succes concurenţei, în special cea japoneză.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.