Facelift uşor pentru Lada Niva

Binecunoscuta maşină rusească de teren Lada Niva a primit de curând un nou facelift, minor ce-i drept, dar este un facelift. Sau, dacă vreţi, un update pentru 2010.

Facelift uşor pentru Lada Niva Facelift uşor pentru Lada Niva

Constructorul rus AuvoVaz a prezentat un nou facelift al modelului Lada Niva. La prima vedere, nu pare a fi ceva schimbat la exterior, dar iubitorii acestui model off-road vor observa că semnalizatoarele maşinii au fost mărite. Oglinzile retrovizoare au trecut şi ele printr-un proces de mărire, oferind astfel o vizibilitate mult mai bună. În plus, ele vor putea fi de acum reglate din interiorul habitaclului.

O modificare importantă a fost adusă trenului de rulare, acesta fiind orientat spre confort fără a afecta într-un mod negativ performanţele excelente în teren accidentat. De asemenea, a fost îmbunătăţit şi sistemul de frânare.

Cele mai importante modificări au fost aduse interiorului, Lava Niva primind instrumente noi de bord, mult mai lizibile. O noutate absolută pentru acest model este faptul ca Niva facelift benecifiaza de banchete rabatabile.

În ceea ce priveşte motorizarea, a fost confirmată utilizarea unui propulsor de 1,7 litri care dezvoltă 82 CP, dar motorul nu îndeplineşte normele de poluare Euro 5. În Germania, preţul porneşte de la 9.500 de euro pentru echiparea de bază. Dacă stăm sa ne gândim la preţul de pornire a unui Duster în Germania (11.900 de euro), Lava Niva va avea un concurent indirect tocmai prin prisma confortului şi propulsoarelor moderne oferite de modelul românesc.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.