Făcută de GM în China: Baojun 630

Iată şi prima maşină a brandului low cost Baojun, creat de General Motors în China pentru a produce maşini chinezeşti competitive: Baojun 630. Credeţi că viitorul model Dacia Sedan ar trebui să tremure?

Făcută de GM în China: Baojun 630 Făcută de GM în China: Baojun 630

Recent înfiinţata marcă de maşini chinezeşti Baojuneste rezultatul unui joint-venture între General Motors,SAIC şi Wuling şi îşi propune, pentru început, săconstruiască maşini low-cost destinate pieţei interne.

Baojun 630 este conceput pe baza lui Chevrolet Epica, avand un design suficient de reusit

Prima maşină care va fi lansată pe piaţa chineză esteBaojun 630, fiind vorba despre o berlină în 3volume, cu un design chiar reuşit, bazată pe platformatehnică a celei mai mari berline Chevrolet vândută la noi: Chevrolet Epica.

Vorbim, aşadar, de un sedan cu un gabarit generos (Epica având4,8 metri lungime şi un ampatament de 2,7 metri), dar care,pentru a se alinia cerinţelor de low-cost, vine cumotorizări mai mici faţă de ce ştim noi pe piaţa noastră,unde Epica este oferită cu un motor diesel şi unul pe benzină,ambele având 2,0 litri şi 150 CP.

Baojun 630 va avea doua motoare pe benzina Euro 4, de 1,5 si de 1,8 litri

Baojun 630 este propus fie cu un propulsor de 1,5 litri,fie cu unul de 1,8 litri, ambele pe benzină şi conformenormelor Euro 4. Designul interior al maşinii chinezeşti este totaldiferit de al berlinei Epica, dar layout-ul comenzilor şidisplayurilor aminteşte de SUV-ul Captiva. Per total, este un interiorsobru, rămânând de văzut care este nivelul calităţii.

În 2011, se estimează că uzina de la Liuzhou, din China, va aveao cadenţă de 100.000 exemplare, vânzările fiind programate chiar dela începutul lui 2011. Preţul de pornire pentru Baojun 630va fi de circa 11.000 euro (transformat din monedachineză), foarte competitiv pentru segmentul berlinelor de clasămedie în China.

Pretul de baza in China pentru Baojun 630 va fi de 11.000 euro. Inca un concurent pentru Dacia Sedan!