Falcon F7 - un nou supercar american... ieftin

Dacă are o putere de peste 600 CP, prinde suta în circa 3,6 secunde şi arată bestial, e supercar? Da, Falcon F7 are toate atributele unei maşini supersport rasate. Cu excepţia preţului...

Prima oară, cei de la Falcon Motorsports şi-au anunţat intenţia de a scoate pe piaţă un supercar veritabil la Salonul Auto Detroit 2011, prin conceptul Mach7 Falcon. Acum, la Salonul Auto Detroit 2012, americanii au venit şi cu modelul de serie, cu un nume uşor schimbat: Falcon F7.

La nivel estetic, Falcon F7 nu a suferit multe modificări faţă de conceptul premergător, ceea ce e de bine, deoarece noul supercar american rivalizează, ca aspect, cu deja celebrul Viper. Însă, faţă de "şarpele" celor de la Chrysle, Falcon F7 are motorul plasat central şi are doar 8 cilindri, nu 10.

Motorul V8 are o cilindree specific americană, de 7,0 litri, iar puterea maximă de 620 CP se obţine la 6.600 rpm, în timp ce cuplul motor maxim de 790 Nm se obţine la 5.400 rpm. Transmisia la roţile spate se realizează printr-o cutie de viteze manuală transaxle, cu 6 trepte.

Şasiul este de tip monococ, fiind realizat din aluminiu şi fibră de carbon, în timp ce panourile caroseriei sunt fabricate din fibră de carbon, aşa încât masa totală a lui Falcon F7 este de numai 1.260 kg - prin urmare, vorbim de un raport de 2 kg/CP, ceea ce anunţă performanţe de excepţie.

Maşina are dimensiuni compacte, cu o lungime de 4,42 metri, o lăţime de 1,98 metri şi o înălţime de doar 1,1 metri. Graţie unui sistem hidraulic, garda la sol poate creşte de la 12 cm la 20 cm, pentru cazurile când trebuie depăşite obstacole (de genul bordurilor sau a bumperelor de limitare a vitezei).

Jantele de 20 inch sunt încălţate cu pneuri foarte late, de 275/35 R 20 în faţă, respectiv 335/30 R 20, în timp ce discurile de frână racing au dimensiuni foarte generoase: 380 mm în faţă, respectiv 355 mm în spate. Maşina nu beneficiază de sisteme electronice de asistenţă şi control, în afara ABS-ului de origine Bosch, cerinţă standard pentru omologare.

Falcon F7 va fi pe gustul amatorilor de senzaţii tari, deoarece anunţă un demaraj 0-100 km/h în circa 3,5 secunde, iar sfertul de milă este realizat în doar 10,9 secunde. Viteza maximă cu care se laudă noul bolid american este de 320 km/h, însă creatorii lui Falcon F7 afirmă că unul dintre atuurile maşinii este manevrabilitatea foarte bună, care, de multe ori, lasă de dorit la maşinile sport americane.

Deşi iniţial a fost anunţată o cadenţă de numai 15 exemplare pe an, oficialii şi-ar putea revizui planurile, deoarece, cu ocazia lansării de la Salonul Auto Detroit 2012, interesul publicului a fost mai mare decât se aşteptau. Nici nu e de mirare, din moment ce preţul de pornire anunţat pentru Falcon F7 este de numai 225.000 USD (circa 170.000 euro), în condiţiile în care maşina arată bestial şi promite doze serioase de adrenalină.

Falcon F7, un nou supercar american performant, dar ieftin de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.