Ferrari 599 GTO – informaţii oficiale

Ferrari 599 GTO readuce la viaţă sufixul GTO, cel caracteristic modelelor de colecţie. Iată cum se comportă cel mai avansat Ferrari cu motor central din istorie în mediul său natural, adică pe circuit.

Ferrari 599 GTO este versiunea de stradă a extremului Ferrari 599XX şi, probabil, unul dintre modelele care vor ocupa un loc fruntaş pe lista de "must-have" a colecţionarilor, dat fiind pedigree-ul gamei Gran Turismo Omologato. Prima condiţie pentru a deveni un clasic este îndeplinită, doar 599 de modele vor fi fabricate,. Estetic acest model preia tendinţele lui 599XX, dar lasă deoparte elementele "pornografice" de circuit.

De asemenea, această versiune vine cu un mare plus de performanţă, dezvoltând un cuplu de 620 NM şi 670 CP din acelaşi propulsor de 6.0 litri V12, faţă de cei 620 CP aferenţi versiunii GTB. Fiind o versiune sportivă, masa este redusă la 1,495 kg. Sprintul până la 100km/h al lui GTO se realizează în 3,4 secunde,cu 0,3 secunde mai repede decât versiunea standard.

Dar acest aspect nu va fi cu siguranţă cel mai important pentru viitorii posesori de GTO, ci performanţa pe circuit, acolo unde noul supercar excelează. Pe pista de la Fiorano, acest model face un tur complet în 1 minut 24 secunde, mai repede cu 2,5 secunde decât 599-ul standard. Mai adăugam şi o viteză maximă de 335 km/h şi este clar că vorbim de un model destinat celor care au aşa zisele "track days" în sânge, mai ales că acest model vine cu un sistem denumit Virtual Race Engineer care îţi oferă în timp real informaţii despre parametrii de cursă.

Această performanţă se datorează pe lângă motivele mai sus amintite datorită exteriorului mai aerodinamic, a sistemul de frânare foarte performant ceramic, dar şi a electronicii foarte sofisticate care elimina practic subvirarea, aşa cum spune comunică subvirarea. Lansarea pentru public s-a cosemnat în luna Aprilie la Salonul de la Beijing, iar preţul anunţat este de 350.000 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.