Fiat 500 Abarth Assetto Corse la Salonul Auto de la Paris

Fiat ţinteşte către grila de start prin apariţia modelului Fiat 500 Abarth Assetto Corse destinat exclusiv circuitului şi caracterizat de următoarele atribute, mai puternic, ultra uşor şi molto agile.

Fiat 500 Abarth Assetto Corse la Salonul Auto de la Paris Fiat 500 Abarth Assetto Corse la Salonul Auto de la Paris

Fiat 500 Abarth Assetto CorseFiat 500 Abarth a fost doar primul pas către o "buburuză" cu valenţe sportive, saltul pe circuit se numeşte Fiat 500 Abarth Assetto Corse şi se anunţă o adevărată bombă în competiţiile de turisme junior. Pentru a reprezenta o revelaţie pe circuit la fel cum a fost şi pe strada în momentul apariţie, atletul Fiat 500 beneficiază de un tratament ca la carte.

Prin montarea unei turbo suflante Garret GT 1446 pe porpulsorul de 1.4 litri 16v, puterea maximă dezvoltată a ajuns la 200 de cai putere, iar cuplul tinde spre 300 Nm. Masă a fost redusă cu 180 de kilograme, prin debarasarea de toate lucrurile 'inutile' din habitaclu şi folosirea anumitor materiale ultra-uşoare. De asemenea, şoferul ocupă acum o poziţie mai centrală.

Fiat 500 Abarth Assetto CorseSuspensia McPherson este concepută pentru uz competiţional cu reglaj pe înălţime,
frânele de asemenea provin de la Brembo iar şasiul este ranforsat şi nu lipseşte roll cage-ul. Jantele au dimensiunea de 17 inchi si sunt special concepute pentru asfaltul de pe circuit.

Exteriorul aduce a Abarth, dar este mai bine individualizat, prin dungile şi numerele competiţionale amplasate la vedere. Acest model nu va fi doar o esenţă tare, pastrată într-o sticluţă mică, ci va fi livrată şi într-o serie restrânsă, doar 49 urmând a fi produse de Fiat şi Abarth.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.