Fiat Palio Weekend Adventure - lansare Brazilia

În Europa, Fiat tatonează domeniul crossover cu Fiat Sedici. În Brazilia, însă, a folosit platforma lui Palio, pentru a da naştere unui Sedici mai mare: Fiat Palio Weekend Adventure.

Fiat Palio Weekend Adventure - lansare Brazilia Fiat Palio Weekend Adventure - lansare Brazilia
Fiat Palio Weekend Adventure LockerLa prima vedere, Fiat Palio Weekend Adventure pare un adevărat offroader, datorită ornamentelor masive de plastic, specifice domeniului tot-teren. Parcă nici nu îţi vine să crezi că maşina este derivată din banalul familist Fiat Palio Weekwnd, versiunea break a lui Fiat Sienna.

De fapt, maşina din imagini care arată foarte agresiv este versiunea Fiat Palio Weekend Adventure Locker - ceea ce înseamnă că automobilul dispune de diferenţial blocabil electronic. Denumit ELD (Electronic Locker Differential), sistemul a fost dezvoltat împreună cu specialistul Eaton. Poate fi activat doar când maşina este oprită pe loc şi se dezactivează automat la depăşirea vitezei de 20 km/h, pretându-se doar pentru traversarea cu viteză foarte mică a unor porţiuni de teren accidentat.

Acest sistem este mult limitat faţă de tracţiunea integrală simplistă de pe Fiat Panda 4x4, dar este mai bun decât nimic. Garda la sol este mai mare, iar suspensia a fost întărită, ceea ce face din Fiat Palio Weekend Adventure Locker un crossover suficient de capabil petnru cei 32.000 USD pe care îi reclamă versiunea de top, cu motor de 1,8 litri.

Fiat Palio Weekend Adventure TrekkingExistă şi o variantă mai cuminte, denumită Fiat Palio Weekend Trekking, care renunţă la ornamentele proeminente de pe spoilere şi portiere, precum şi la bosajele masive, iar garda la sol este ceva mai joasă. Preţul de bază pentru această variantă porneşte de la 24.000 USD, motorizarea fiind un 1,4 litri. Toate motorizările pe benzină poartă indicativul "Flex", fiind adaptate pentru alimentarea cu bioetanol E85.

Nu există intenţia comercializării acestui nou crossover Fiat Palio Weekend Adventure pe piaţa europeană. Unul dintre motive ar putea fi lipsa din echiparea de serie a ABS-ului şi airbagurilor...
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.