Fiat Panda Panda Cross

Autor: Cosmin Iordache 16 apr. 2009 Prezentări

Fiat Panda Panda Cross este un "picollo crossover", aşa cum îl numesc italienii, care pe lângă denumirea inedită prin dublare se remarcă printr-un caracter foarte verde, fiind alimentat (şi) cu metan. Astfel micul Panda Cross se laudă cu emisii de 113 g/km şi cu o autonomie crescută, datorită rezervorului adiţional care poate stoca 72 de litri de metan. Unitatea care se va hrăni atât cu benzină cât şi cu metan va fi cea de 1.2 litri ce dezvoltă 60 CP.

Performanţele nu sunt de laudă, dar consumul da, Panda Cross având o viteză maximă de doar 148 km/h şi atinge suta în super-timpul de 17 secunde, dar se mulţumeşte în schimb, cu doar 6,2 litri de combustibil şi cum gazul este mai accesibil decât benzina, asta înseamnă că este aproape la fel de ieftin ca mersul pe jos.

Aspectul forţos nu este doar o mască falsă şi acest model chiar are tracţiune integrală, însă este totuşi un model de buzunar şi nu ar trebui testat la extrem. Doar italienii îl vor putea testa însă pentru că doar în Peninsulă va fi disponibil.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide