Ford Kuga

Autor: Oraan Mărculescu acum 13 ani Prezentari

Atunci când Ford a adus conceptul Iosis X la Salonul de la Paris 2006 (concept pe care şi românii au avut ocazia să îl admire la SIAB 2007, în standul Ford), era clar că urmează un SUV în producţia de serie, prin care marca americană speră să câştige o felie importantă din piaţa SUV-urilor compacte.

ford kugaModelul de serie, prefigurat printr-un concept foarte apropiat de realitate la Salonul Auto de la Frankfurt 2007, nu este la fel de spectaculos precum Iosis X Concept, însă promite să facă o figură bună printre SUV-uri gen Toyota RAV-4 sau Hyundai Santa Fe.

ford kugaBazat pe platforma tehnică a lui Ford Focus, Kuga se va putea lăuda cu puternicul common rail Duratorq TDCi, de 2,0 litri şi 136 CP, în timp ce sistemul de tracţiune va fi pe faţă (pentru versiunile de bază) sau integral. Echipamentul de siguranţă activă este bogat, Ford Kuga oferind în serie ABS, ESP şi ARM (Anti Rollover Mitigation – sistemul de control la răsturnare), iar caracterul practic este pus în evidenţă de cele cinci locuri spaţioase şi bancheta fracţionabilă 40/60.Comentarii
Inchide