Glumă serioasă: BMW M3 pick-up, cea mai rapidă ”utilitară”

Chiar dacă e 1 aprilie, bavarezii sunt serioşi: modelul BMW M3 Pick-Up există în realitate şi BMW se laudă că a creat cel mai rapid pick-up de serie. Atâta doar că vorbim de o serie redusă: M3 Pick-Up este... unicat. Şi va rămâne aşa.

Glumă serioasă: BMW M3 pick-up, cea mai rapidă ”utilitară” Glumă serioasă: BMW M3 pick-up, cea mai rapidă ”utilitară”

Recent, fotografii spion au surprins în teste un BMW M3 camuflat, într-o versiune bizară de caroserie: pick-up. Bineînţeles că acest lucru a ridicat multe semne de întrebare şi a agitat fan-cluburile BMW de pretutindeni. Era vorba de un nou model sau doar de o glumă de 1 aprilie?

Iată că, de ziua păcălelilor, BMW vine cu un răspuns oficial: este o dedicaţie de 1 aprilie. Chiar şi când ar trebui să fie neserioşi, nemţii fac lucruri serioase... Adică, aşa cum se laudă ei, BMW M3 Pick-Up este cel mai rapid pick-up din lume (world's fastest pick-up). Iar maşina chiar este omologată oficial drept o utilitară.

Sub capotă regăsim, după cum ne aşteptăm, motorul V8 de 4,2 litri şi 420 CP de pe BMW M3, iar puterea este transmisă roţilor spate. De asemenea, pachetul estetic de pe coupe îl regăsim şi pe acest pick-up: capota cu "power dome" şi cele două mici fante, spoilerul sportiv sau difuzorul din spate şi cele două perechi de evacuări.

Marea modificare este, evident, adaptarea părţii din spate pentru transport - adică prezenţa benei. În care inginerii BMW spun că se pot încărca până la 20 se saci de golf standard, de 46 inch, în timp ce masa totală admisă a încărcăturii se ridică la 450 kg.

Vorbim, practic, de cel mai generos spaţiu de încărcare oferit până acum de vreun model de serie BMW. Iar "marfa" este cărată cu stil: bena este căptuşită cu tablă din aluminiu de înaltă calitate, iar cei care vor să tracteze şi o remorcă au la dispoziţie şi opţiunea montării unui cârlig de remorcare - din nou, o premieră pentru modelele BMW M.

Titulatura de "cel mai rapid pick-up" este sprijinită de performanţe: viteza maximă se cifrează la peste 300 km/h, coeficientul aerodinamic fiind acelaşi ca la versiunea coupe. În plus, experienţa la volan devine cu adevărat inedită prin demontarea acoperişului de tip targa, astfel maşina devenind un fel de cabrio-pick-up-supersport. Care e mai uşor decât un BMW M3 Cabrio cu 70 kg.

AŢI CUMPĂRA BMW M3 PICK-UP PRODUS ÎN SERIE MARE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.