GTA Spano - primele info

În Spania există câteva mărci de maşini supersport şi exclusive, iar acum e rândul noului GTA Spano să îşi facă apariţia pe piaţa auto. Primul exemplar a fost recent lansat la Valencia.

07.06.2010: UPDATEFOTO

30.04.2009: UPDATEFOTO

GTA Spano - lansare cu fast la ValenciaNoulsupercar spaniol a primit numele GTA Spano, iar lansareaoficială la Valencia a fost fastuoasă, cu peste 2.000 de invitaţi.Cu această ocazie au fost date publicităţii mai multe date desprenoul bolid spaniol.

Motorul V10 de 8,3 litri, de origine Dodge Viper, produce nu 600CP, ci chiar 780 CP/6.300 rpm, ceea ce îi conferă maşinii oacceleraţie 0-100 km/h impresionantă, de 2,9 secunde!Excepţional pentru o maşină care oferă chiar şi două spaţii dedepozitare: unul de 100 de litri sub capota din faţă şi unul de 200litri în spate.

Cu etanol, GTA Spano ajunge la 840 CPChiardacă maşina va fi omologată şi pentru cursele GT, versiuneacivilă are parte de un interior somptuos, cu inserţii depiele şi carbon, un ecran tactil de mari dimensiuni sau diversealte echipamente de lux şi confort. Printre opţiunile de transmisiise numără, faţă de cutia de viteze manuală cu şase trepte, şi unasecvenţială cu 7 trepte, precum şi una automată.

Coeficientul aerodinamic este de 0,35, iar raportulgreutate/putere este de 1,73 kg/CP. Însă mult mai important este cămotorul poate funcţiona şi cu etanol - caz în careputerea motorului creşte la 840 CP/6.250 rpm, iar cuplul maximajunge la 920 Nm. Prin urmare, raportul greutate/putere scade la1,6 kg/CP.

Preţul pentru fiecare dintre cele 99 de exemplare programateîncă nu a fost anunţat, dar va avea multe zerouri în coadă.GTA Spano urmează să fie cel mai probabil vedetaiminentului Salon Auto de la Barcelona 2009, undepromotor.ro va fi prezent.

VEZI TOATE POZELE CU GTASPANO

GTA Spano, cel mai recent supercar spaniol, va fi produs in 99 de exemplare

20.02.2008:

GTA ConceptGTAMotor testează pentru început reacţiile viitorilor clienţi prinintermediul unui concept ce foloseşte fibra de carbon ca materialde bază pentru caroserie, este dotat cu un acoperişpanoramic şi cu o cutie de viteze secvenţială cu şasetrepte. Motorul este un V10 dublu supraalimentatce dezvoltă peste 600 CP, suficienţi pentru oviteză maximă de peste 340 km/h.

Diferenţialul cu alunecare limitată asigură o acceleraţie optimă,în timp ce de fenomenul invers, şi anume deceleraţia, se ocupă unset de frâne ceremaice cu etriere cu şase pistonaşe şiABS montate în interiorul jantelor de 19 inch pe faţă şi20 pe spate. GTA motor doreşte să producă 99 de exemplateîn 2008, cu o distribuţie în toată lumea.