GTA Spano - primele info

În Spania există câteva mărci de maşini supersport şi exclusive, iar acum e rândul noului GTA Spano să îşi facă apariţia pe piaţa auto. Primul exemplar a fost recent lansat la Valencia.

07.06.2010: UPDATE FOTO

30.04.2009: UPDATE FOTO

GTA Spano - lansare cu fast la ValenciaNoul supercar spaniol a primit numele GTA Spano, iar lansarea oficială la Valencia a fost fastuoasă, cu peste 2.000 de invitaţi. Cu această ocazie au fost date publicităţii mai multe date despre noul bolid spaniol.

Motorul V10 de 8,3 litri, de origine Dodge Viper, produce nu 600 CP, ci chiar 780 CP/6.300 rpm, ceea ce îi conferă maşinii o acceleraţie 0-100 km/h impresionantă, de 2,9 secunde! Excepţional pentru o maşină care oferă chiar şi două spaţii de depozitare: unul de 100 de litri sub capota din faţă şi unul de 200 litri în spate.

Cu etanol, GTA Spano ajunge la 840 CPChiar dacă maşina va fi omologată şi pentru cursele GT, versiunea civilă are parte de un interior somptuos, cu inserţii de piele şi carbon, un ecran tactil de mari dimensiuni sau diverse alte echipamente de lux şi confort. Printre opţiunile de transmisii se numără, faţă de cutia de viteze manuală cu şase trepte, şi una secvenţială cu 7 trepte, precum şi una automată.

Coeficientul aerodinamic este de 0,35, iar raportul greutate/putere este de 1,73 kg/CP. Însă mult mai important este că motorul poate funcţiona şi cu etanol - caz în care puterea motorului creşte la 840 CP/6.250 rpm, iar cuplul maxim ajunge la 920 Nm. Prin urmare, raportul greutate/putere scade la 1,6 kg/CP.

Preţul pentru fiecare dintre cele 99 de exemplare programate încă nu a fost anunţat, dar va avea multe zerouri în coadă. GTA Spano urmează să fie cel mai probabil vedeta iminentului Salon Auto de la Barcelona 2009, unde promotor.ro va fi prezent.

VEZI TOATE POZELE CU GTA SPANO

GTA Spano, cel mai recent supercar spaniol, va fi produs in 99 de exemplare

20.02.2008:

GTA ConceptGTA Motor testează pentru început reacţiile viitorilor clienţi prin intermediul unui concept ce foloseşte fibra de carbon ca material de bază pentru caroserie, este dotat cu un acoperiş panoramic şi cu o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte. Motorul este un V10 dublu supraalimentat ce dezvoltă peste 600 CP, suficienţi pentru o viteză maximă de peste 340 km/h.

Diferenţialul cu alunecare limitată asigură o acceleraţie optimă, în timp ce de fenomenul invers, şi anume deceleraţia, se ocupă un set de frâne ceremaice cu etriere cu şase pistonaşe şi ABS montate în interiorul jantelor de 19 inch pe faţă şi 20 pe spate. GTA motor doreşte să producă 99 de exemplate în 2008, cu o distribuţie în toată lumea.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.