Honda Freed - varianta family a lui Jazz

Honda Jazz este o citadină foarte spaţioasă pentru clasa mică. Însă are limitele ei în ce priveşte nevoile unei familii numeroase - problemă remediată prin apariţia fratelui Honda Freed.

Honda Freed - varianta family a lui Jazz Honda Freed - varianta family a lui Jazz
Honda Freed - monovolum generosNoul monovolum de clasă mică, Honda Freed, nu este chiar aşa de mic precum ar da de înţeles faptul că este bazat pe citadina Honda Jazz. Faţă de aceasta, Honda Freed are o lungime de 4.215 mm (faţă de 3.900 mm Honda Jazz), este mai înaltă cu 190 mm, având 1.715 mm, iar ampatamentul atinge 2.740 mm (faţă de 2.500 mm la Honda Jazz).

Honda Freed - interior modernPractic, dacă noul Honda Freed ar urma să fie comercializat şi în Europa (lucru încă neclarificat oficial), ar putea fi un concurent serios pentru Mercedes B-Class (mai ales că există şi câteva similitudini estetice, mai ales în părţile laterale). Însă Freed ar putea fi un concurent redutabil şi pentru Honda FR-V, deoarece are un ampatament mai mare decât al fratelui compact şi poate oferi până la 8 locuri (faţă de maximum 6 în cazul lui FR-V).

Honda Freed - portiere culisanteMaşina este dotată cu portiere spate culisante, cu opţiunea comandării prin telecomandă a acestora, iar posibilităţile de configurare a interiorului sunt multiple, mergând de la 5 până la 8 locuri, pe trei rânduri. Motorizarea oferită în Japonia este un 1,5 litri pe benzină, de 120 CP, iar tracţiunea este pe roţile faţă, dar opţional este oferită şi tracţiunea integrală.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.