Honda Insight Hybrid - Versiunea de serie

Salonul Auto Detroit 2009 a fost locul unde noua maşină hibridă japoneză, Honda Insight, a fost lansată, în paralel cu a treia generaţie a lui Toyota Prius.

UPDATE 11.01.2009:

Insight - mai ieftina decat Civic HybridNoua maşină hibridă japoneză, concurent serios pentru Toyota Prius, a fost dezvăluită oficial publicului la Salonul Auto Detroit 2009. Pe pagina următoare găsiţi comunicatul de presă Honda.

Honda Insight este rezultatul conceptului Honda FCX Clarity Concept, fiind o maşină cu propulsie hibridă. Sistemul de propulsie este gestionat de Honda Integrated Motor Assist, care face legătura între motorul electric şi cel cu ardere internă, un 1,3 litri i-VTEC. Motorul electric dezvoltă 10 kW (13 CP) şi, datorită bateriei de sub planşeu, poate asigura propulsia independent de motorul cu ardere internă, bateriile fiind încărcate prin recuperarea energiei la frânare.

Interior pentru cinci persoaneUtilizând acest sistem hibrid, autonomia maşinii poate ajunge până la 400 mile (aproape 650 km), în condiţiile în care consumul urban este de 40 mpg (5,9 litri/100 km), iar cel extraurban de 43 mpg (5,4 litri/100 km). De asemenea, bateriile şi motorul electric au rol de overboost, în cazul în care este nevoie de o accelerare în forţă.

Honda Insight mai beneficiază de tehnologia Ecological Drive Assist System (ECO Assist), care, printre altele, gestionează cutia de viteze automată CVT sau anunţă permanent şoferul de condiţiile de consum.

În ce priveşte securitatea, pe lângă bateria completă de airbaguri frontale şi cortină, sistemul ABS şi tetierele active, caroseria noii Honda Insight este concepută pentru protecţia pietonilor, beneficiind de tehnologia Advanced Compatibility Engineering (ACE).

Pe lângă o serie de dotări de serie peste media maşinilor compacte, Honda Insight se poate lăuda cu o bună modularitate: datorită bateriei compacte, situată sub planşeu, a fost posibilă adoptarea unei banchete fracţionabile 60/40, cu un portbagaj mare, care satisface nevoile celor 5 pasageri.

Honda Insight urmează să fie comercializată în America din aprilie 2009, la un preţ mai mic decât actuala Honda Civic Hybrid (care costa 23.650 USD).

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Formă aerodinamicaFaţă de conceptul omonim prezentat la Salonul Auto de la Paris, puţine s-au schimbat. Astfel, forma deja plictisitoare şi asemănătoare cu aceea a rivalului Prius a scăpat de jantele mari şi blocurile optice moderne, pentru a ajunge la un automobil al cărui princial atu va fi preţul. De altfel Honda doreşte să vândă noul model în 200.000 de exemplare pe an graţie unui preţ cu aproape 3000 de dolari mai mic decât cel al Priusului.

Caroseria ce găzduieşte până la patru pasageri este pusă în mişcare de un mic motor pe benzină combinat cu o cutie de viteze automată de tip CVT şi un motor electric, însă maşina nu se va putea deplasa exclusiv prin electricitate. Cât de mult va înclina acest lucru în balanţă, rămâne de văzut în evoluţia vânzărilor. Şi de primirea de la Salonul Auto de la Detroit.

 

Citeşte mai departe în pagina următoare »