Hyundai i30 Blue la Frankfurt

Spre deosebire de alţi constructori, Hyundai nu prea a bătut moneda pe concepte ecologice exclusiviste, dar vine la Frankfurt cu un model cât se poate de tangibil, Hyundai i30 Blue.

Hyundai i30 Blue la Frankfurt Hyundai i30 Blue la Frankfurt

A devenit o modă ca fiecare construcctor să îşi alcătuiască o flotă de modele mai "blânde" cu mediul, VW are Bluemotion, Ford ECOnetic, Opel EcoFlex, iar acum Hyundai ne prezintă i30 Blue. Acest derivat din compacta coreeană prezintă cam aceleaşi ingrediente pe care şi ceilalţi constructori mai sus amintiţi le folosesc la modelele "verzi". Astfel Hyundai i30 Blue beneficiază de o aerodinamică îmbunătăţită, de un management al motorului optimizat pentru un consum cât mai bun şi de un sistem start-stop ISG. Prin urmare coreeni spun că Blue poate obţine o economie de până la 2 litri la 100 km, în funcţie de motorizare.

Motorizările pe benzină sunt două, 1.4 şi 1.6 liri. Deşi puterea nu a fost cenzurată, caracterul economic este obţinut printr-o etajare foarte lungă a cutiei, atenuând astfel consumul de combustibil şi implict emisiile. Dar motorizarea cu adevărat eficientă va fi cea Diesel de 1.6 litri, în 90 sau 115 CP. Versiunea mai puternică este singura cuplată la o cutie cu 6 rapoarte şi Hyundai preconizează că are un consum mediu de 4,5 litri şi emisii de CO2 de 119 g/km.

Despre preţuri nu se specifică nimic, preconizându-se a fi un pic mai mari decât echivalentele din gama obişnuită. Vom vedea însă la Frankfurt.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.