În Coreea, noul Hyundai Elantra se numeşte Avante

Hyundai şi-a schimbat radical imaginea cu una mai avangardistă şi cel mai bun exemplu este noul Hyundai Elantra cunoscut ca şi Avante, care este spectaculos atât la exterior, dar mai ales la interior.

La puţin timp după dezvelirea oficială a lui Hyundai Verna - care va fi comercializat în Europa ca urmaş allui Hyundai Accent, acum Hyundai ne arată Avante, urmaşul luiHyundai Elantra,inaugurată oficial pe piaţa de baştină, la SalonulAuto Busan 2010, în Coreea de Sud.

Noul Hyundai Accent a fost lansat in Coreea de Sud ca Hyundai Avante

Hyundai Avante, merge pe aceeaşi linie ca şi fratele maimic, dar are o imagine mai avangardistă. Astfel, parteafrontală are redesenate farurile, iar botul maşinii aminteşte clarde urmaşul lui Tucson, noul SUV Hyundai ix35. Profilul păstrează linia foarte fluidă ala coupe cu patru uşi dictată de ultimele creaţii Hyundai.Capacul portbagajului decupează partea laterală a spatelui, iarfarurile sunt foarte alungite şi mai curbate.

Spatele lui Hyundai Avante este modificat fata de al versiunii pentru China, Verna

La nivelul motorizărilor, Avante propune acelaşipropulsor de 1,6 litri ca şi al fratelui mai mic, din noua gamăGasoline Direct Injection, cuplat la o cutie de vitezeautomată cu 6 trepte şi care dezvoltă 140 CP, fiind cu 10% maieconomic decât propunerile concurenţei (cel puţin aşa afirmăoficialii Hyundai).

Printre noutăţile tehnologice aduse de noul Hyundai Avante senumără unele inedite pentru clasa sedanurilor, cum ar fifarurile HID (High Intensity Discharge - descărcare cuintensitate ridicată), stopuri cu LED-uri sau scaune spatecu încălzire.

Noul Hyundai Accent poate fi considerat primul coupe cu 4 usi de clasa compacta

Despre noul Hyundai Avante putem spune că este unadevărat frate al coupe-ului cu patru uşi Hyundai Sonata (rivalul lui VW Passat CC),fiind foarte probabil ca departamentul de marketing coreean săconsidere acest model primul coupe cu 4 uşi de clasă compactă.

Oricum, este clar că Hyundai vizează în primul rândpublicul feminin prin designul noilor sale modele.Lansarea comercială a lui Avante/Elantra se va face în Coreea învara lui 2010. Gama Avante Elantra s-a vândut în prezent în 6milioane de unităţi de la lansarea din 1990 şi până în prezent.

Cel mai probabil, noul Hyundai Accent va veni in Europa la Salonul Auto Paris 2010