În Coreea, noul Hyundai Elantra se numeşte Avante

Hyundai şi-a schimbat radical imaginea cu una mai avangardistă şi cel mai bun exemplu este noul Hyundai Elantra cunoscut ca şi Avante, care este spectaculos atât la exterior, dar mai ales la interior.

La puţin timp după dezvelirea oficială a lui Hyundai Verna - care va fi comercializat în Europa ca urmaş al lui Hyundai Accent, acum Hyundai ne arată Avante, urmaşul lui Hyundai Elantra,inaugurată oficial pe piaţa de baştină, la Salonul Auto Busan 2010, în Coreea de Sud.

Noul Hyundai Accent a fost lansat in Coreea de Sud ca Hyundai Avante

Hyundai Avante, merge pe aceeaşi linie ca şi fratele mai mic, dar are o imagine mai avangardistă. Astfel, partea frontală are redesenate farurile, iar botul maşinii aminteşte clar de urmaşul lui Tucson, noul SUV Hyundai ix35. Profilul păstrează linia foarte fluidă a la coupe cu patru uşi dictată de ultimele creaţii Hyundai. Capacul portbagajului decupează partea laterală a spatelui, iar farurile sunt foarte alungite şi mai curbate.

Spatele lui Hyundai Avante este modificat fata de al versiunii pentru China, Verna

La nivelul motorizărilor, Avante propune acelaşi propulsor de 1,6 litri ca şi al fratelui mai mic, din noua gamă Gasoline Direct Injection, cuplat la o cutie de viteze automată cu 6 trepte şi care dezvoltă 140 CP, fiind cu 10% mai economic decât propunerile concurenţei (cel puţin aşa afirmă oficialii Hyundai).

Printre noutăţile tehnologice aduse de noul Hyundai Avante se numără unele inedite pentru clasa sedanurilor, cum ar fi farurile HID (High Intensity Discharge - descărcare cu intensitate ridicată), stopuri cu LED-uri sau scaune spate cu încălzire.

Noul Hyundai Accent poate fi considerat primul coupe cu 4 usi de clasa compacta

Despre noul Hyundai Avante putem spune că este un adevărat frate al coupe-ului cu patru uşi Hyundai Sonata (rivalul lui VW Passat CC), fiind foarte probabil ca departamentul de marketing coreean să considere acest model primul coupe cu 4 uşi de clasă compactă.

Oricum, este clar că Hyundai vizează în primul rând publicul feminin prin designul noilor sale modele. Lansarea comercială a lui Avante/Elantra se va face în Coreea în vara lui 2010. Gama Avante Elantra s-a vândut în prezent în 6 milioane de unităţi de la lansarea din 1990 şi până în prezent.

Cel mai probabil, noul Hyundai Accent va veni in Europa la Salonul Auto Paris 2010

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.