Jaguar XFR-S e un rival cu 550 CP pentru BMW M5

Autor: Adrian Mihălţianu 03 dec. 2012 Prezentări

Britanicii de la Jaguar au prezentat la Los Angeles cel mai noi membru al familiei R-S. Denumit XFR-S, sedanul cu patru uşi are parte de acelaşi V8 de 5,0 litri ca pe modelul XKR-S, ceea ce înseamnă că sub capota maşinii torc (neîncetat) când sunt mângâiaţi la maxim  550 de cai-putere şi 680 Nm, cu 40 CP şi 55 Nm mai mult faţă de fratele mai „blând” XFR.

Cu ajutorul unei cutii de viteze adaptive cu opt trepte, Jaguar XFR-S face sprintul de la zero până la 100 km/h în 4,6 secunde şi ajunge până la o viteză maximă limitată electronic de 300 km/h.

Suspensia noului XFR-S are parte de sistemul Jaguar Adaptive Dynamics, care foloseşte amortizoare active pentru a oferi o experienţă cât mai confortabilă pentru pasageri, oricare ar fi condiţiile de drum. Mai mult, diferenţialul de pe puntea spate poate fi blocat aproape instantaneu pentru a-l ajuta pe şofer să-şi controleze maşina aşa cum vrea.

Nici frânele nu au fost uitate. Inginerii Jaguar au ales discuri ventilate pentru toate cele patru colţuri ale maşinii. Pe faţă, discurile au diametrul de 380 mm, iar pe spate de 376 mm.

Exteriorul sedanului a primit un kit aerodinamic care include, printre altele, bare de protecţie faţă-spate noi – mai agresive, un eleron pe capota portbagajului şi un difuzor de aer încorporat în bara din spate.

În interior, scaunele sport au fost îmbrăcate în piele cu accente de fibră de carbon, în timp ce experienţa fonică artificială va fi asigurată, în varianta standard, de un sistem audio Meridian cu 12 difuzoare şi o putere maximă de 380 W. Opţional, Jaguar va oferi şi un sistem cu 18 difuzoare şi o putere de 825 W, dar cine are nevoie de atât putere audio când de sub capotă stau să sară 550 de cai?

Noul Jaguar XFR-S va fi pus în vânzare în vara anului 2013, cu preţuri care vor începe de la 77.000 de euro.

Video Jaguar XFR-S:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide