Jaguar XJ - primele imagini oficiale

Jaguar a lansat aseară noua nava amiral, în cadrul unui eveniment prezentat chiar dacă de către Jay Leno.

Spatele este interesantResponsabilii de comunicare au ţinut să accentueze că Jaguar XJ va seta noi standarde în privinţa luxului, fiind un model în care producătorul britanic îşi pune mari speranţe. Noul model impresionează încă de la prima vedere, şi dacă la exterior în parte fronală ne aminteşte de modele XF, în spate vine cu un stil cu totul original pentru producătorul britanic.

Caroseria din aluminiu ajută maşina să fie mai uşoară cu aproape 150 de kilograme comparativ cu principalii săi concurenţi, consumul de combustibil şi emisiile de CO2 fiind cele care au de beneficiat de pe urma acestui avantaj. Greutatea scăzută împreună cu peste 50% din materiale reciclabile ajută la economia a 3 t one de CO2 pentru fiecare maşină.

La partea tehnică Jaguar vine cu Adaptive Dynamics şi un sistem de suspensie pe aer, Active Differential Control plus o gamă de motorizări compusă dintr-un diesel V6 de 3.0 litri, un V8 de 385 CP şi două versiuni supraalimentate ale acestuia, de 470 şi 510 CP. Transmisia e asigurată de o cutie automată ZF cu şase trepte.

Primele comenzi pentru noul Jaguar XJ au fost deja luate, însă livrările se vor efectua începând cu prima lună a anului viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.