Jaguar XJ175 Platinum Concept – detalii oficiale

Jaguar XJ75 Platinum Concept încearcă să evoce două lucruri, aniversarea a 75 de ani de existenţă a mărcii şi iminenta venire a unei versiuni sport.

Dacă nu aţi aflat că Jaguar a împlinit 75 de ani, marca britanică ne mai dă de veste încă o dată prin conceptul Jaguar XJ75. Şi totodată cu acest model ne mai dă un mesaj subliminal ca va urma o versiune sportivă XJR a navei amiral Jaguar. Oficialii refuză să confirme acest proiect, dar luând în calcul că în anii '90 şi anii 2000 a existat o astfel de versiune la fiecare generaţie, ne aşteptăm ca şi acum să apară în viitorul apropiat.

Mai mult decât atât acest concept nu prea evocă în nici un fel cei 75 de ani de istorie, mizând foarte mult pe o imagine sportivă şi mai puţin pe eleganţa clasică a limuzinelor Jaguar. Iar culoarea albă mat şi jantele par mai degrabă să îşi găsească locul într-un videoclip hip hop decât în vitrina istorică a mărcii. În interior se merge la fel pe o temă sportivă, dar uşor opulentă prin gurile de aerisire albe şi LED-urile albastre integrate în praguri. Această ediţie vine şi cu un ceas încastrat în consola centrală fabricat de Bremont, care la fel se încadrează în linia generală a modelului.

Motorizarea folosită pe acest Platinum Concept este cea V8 de 5.0 litri supraalimentată, care dezvoltă "doar" 464 CP. Subliniem doar pentru că adevărata versiune XJR va trebui să treacă de bariera celor 500 CP pentru a fi o alternativă la modelele deja existente. De asemenea, în prezent XFR dezvoltă 507 CP, deci este de aşteptat ca limuzina mai mare să dezvolte şi o putere mai mare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.