Jaguar XKR-S premieră la Geneva 2008

Jaguar a prezintat la Salonul de la Geneva 2008 Jaguar XKR-S, un model cu un caracter sportiv distilat. Mai uşor şi mai agil noul XKR-S va fi cel mai rapid XK construit până acum, drept dovadă stă cea mai nouă reclamă a maşinii.

Jaguar XKR-S premieră la Geneva 2008Jaguar XKR-S preia toate caracteristicile sportivului XKR, dar prin cura de slăbire şi tonifierea trenului de rulare amplifică senzaţiile oferite. Principalele modificări constau în revizuirea suspensiilor, un nou roll bar şi recalibrarea sistemului responsabil cu supervizarea suspensiei, denumit parcă sugestiv CATS, sau Computer Active Technology Suspension.

Puterea blocului V8 de 4,2 litri se menţine la aceeaşi parametri, 420 de cai putere şi 560 Nm cuplu, dar prin resoftarea sistemului de monitorizare a motorului, viteza maximă este acum de 280 de kilometrii pe oră. Acul vitezometrului va atinge 100 km/h, cu plecare de pe loc, în 5,2 secunde.

Noutăţile vizuale constau în redesenarea bărilor şi a pragurilor, plus jante Vortex de 20 de inchi. În afară de aspectul dinamic, jantele lasă să se întrevadă noile discuri de frână de 400 mm şi etrierii aferenţi, de culoare roşie.

Pe lângă performanţelor îmbunătăţite, Jaguar XKR-S menţine nivelul luxului la cote înalte. Lista de dotări stipulează finisaje din piele, elemente ale bordului de culoare piano black şi instrumentar de bord revizuit pentru a reda fidel noua viteză de care modelul este capabil. Desfătarea fonică este asigurată de sistemul Jaguar Premium Audio, dar se poate opta şi pentru un exclusivist sistem Bowler & Wilkins.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.