Jeep J8

Autor: Oraan Mărculescu 12 iul. 2008 Prezentări

Jeep J8Celebra firmă americană trebuia să îşi păstreze blazonul specific şi să furnizeze statului american un automobil versatil, capabil să facă faţă condiţiilor grele existente mai ales în armată. Surprinzător, cel puţin în privinţa aspectului, noul J8 nu se depărtează foarte mult de celebrul său strămoş. Din punct de vedere tehnologic insă, altfel stă treaba.

Construit pe baza şasiului Wrangler Unlimited, Jeep J8 oferă o sarcină utilă de până la 1250 de kilograme graţie punţii spate ranforsate şi a frânelor supradimensionate. Printre alte modificări amintim şi de un nou sistem de admisie cu o gura de aer montată pe plafon, pentru a permite trecerea prin vaduri adânci de până la 76 de cm. De asemenea, noul model poate să facă faţă timp de 5 ore condiţiilor dure din deşert.

Motorul este unul turbo diesel de 2,8 litri ce dezvoltă 150 CP. Neimpresionant la prima vedere, însă cuplul motor de 400 de Nm atrage serios atenţia şi trage după el sarcini de câteva tone. Deşi în varianta de prezentare modelul are doar două locuri, acesta poate fi customizat după dorinţa clienţilor guvernamentali cu până la 8 locuri. Jeep J8 va fi produs în Cairo începând cu luna aceasta şi din păcate, pentru pasionaţi, nu poate fi comandat de către civili.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide