Jeep Liberty

Noul Jeep Liberty vine cu un design clasic, colţuros şi simplu, o evocare a primelor modele ale constructorului american din perioada post-belică.

Jeep Liberty Jeep Liberty

Aflat acum la a doua generaţie, noul model Jeep trebuie să atingă şi să depăşească performanţa predecesorului său de a fi unul din liderii SUV-urilor compacte. Iar, pentru asta, oficialii americani au avut grijă să integreze tot ce au avut mai bun în noul model. Pentru că o piaţă concurenţială tot mai aprigă, cu presiuni imense din partea modelelor japoneze, obligă fiecare angajat al grupului DaimlerChrysler să lucreze la capacitate maximă. Mai ales acum, când parteneriatul germano-american se clatină, iar situaţia părţii americane nu este deloc roz. În aceste condiţii, speranţele puse în Liberty sunt mari.

Stiliştii Jeep au considerat că revenirea la designul clasic, al primului Jeep folosit de armata americană în al doiea război mondial, va fi o formulă câştigătoare. Asemănarea între cele două modele la partea frontală este evidentă, însă evoluţia apărută în timp se poate observa mai ales în ceea ce priveşte calitatea fabricaţie şi atenţia pentru detalii. Grila faţă cromată integrează farurile pătrăţoase, flancate în exterior de aripile foarte proeminente, asemănătoare cu cele folosite pe maşinile de acum jumătate de secol.

Privind maşina din lateral, observăm geamurile mici, încadrate de stâlpi groşi şi aceleaşi linii unghiulare, fără aproape nici o curbă. Acesta este evident un preţ plătit pentru dorinţa arzătoare de a semăna cât mai mult cu strămoşii săi, dar care, pe de altă parte, lasă impresia de rigidate şi robusteţe, criterii foarte căutate de unii clienţi. Luneta se poate deschide separat de hayon, permiţând un plus de mobilitate în ceea ce priveşte accesul la portbagaj.

În interior, pasagerii vor fi întâmpinaţi de un lux tipic american. Adică aceleaşi forme angulare, consola centrală imensă, piele multă şi crom - cum era să lipsească simbolul bling-blingului disponibil pe orice model american care se respectă?! Panoul uşii intră foarte mult în interior, iar frâna de mână este plasată foarte aproape de scaun, noul model în mod sigur nepotrivindu-se cu clientul tipic de fast food, care ar avea probleme cu spaţiul. Dar acestuia Jeep îi va propune noul Commander, care i-a împrumutat lui Liberty cele mai multe trăsături de ordin estetic.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.