Jensen Interceptor SX – 620 CP clasici!

Autor: Oraan Mărculescu 29 aug. 2008 Prezentări

De fapt, cunoscătorilor maşinilor sport nu le este necunoscut numele Jensen – între anii 1966 şi 1976, Jensen Interceptor a fost un GT britanic desenat de studioul italian Carozzeria Touring, fiind propulsat de motorizări V8 puternice. Din nefericire, firma Jensen a avut soarta multor altor branduri exclusiviste – adică a fost trasă pe linie moartă.

Însă recent, "Gentlemen’s Express" şi-a regăsit suflul, datorită fostului director al mărcii Morgan, a cărui firmă V Eight Ltd s-a ocupat de aducerea la viaţă a lui Jensen. Din cele 50 de exemplare prevăzute a fi construite în 2009, mai mult de jumătate au primit deja comenzi ferme. Aşa încât există premise pentru planuri serioase de viitor – adică o versiune upgradată Jensen Interceptor SX, care urmează să fie construită în doar 25 de unităţi.

Maşina urmează să fie îmbunătăţită în ce priveşte spaţiul şi ergonomia interiorului, dar va primi şi mai multă atenţie la detalii şi dotări de lux. Propulsia va fi asigurată de un V8 de origine GM, motorul LS7+ dezvoltând nu mai puţin de 620 CP. Având în vedere exclusivitatea şi raritatea maşinii, precum şi stilul retro total atipic faţă de bijuteriile actuale, preţul de 145.000 USD este chiar justificat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide