Koenigsegg Trevita la Frankfurt 2009

De la balul supercarurilor din Frankfurt, nu putea lipsi Koenigsegg, care aduce Koenigsegg Trevita, o versiune a hiper-performantului CCXR, de acelaşi calibru cu Bugatti Veyron.

Koenigsegg Trevita la Frankfurt 2009 Koenigsegg Trevita la Frankfurt 2009

Koenigsegg trece printr-o perioadă foarte fastă, a achizţionat Saab şi la Frankfurt va prezenta Koenigsegg Trevita, o versiune a vârfului de gamă CCXR. Acest model poate fi foarte uşor încadrat în categoria hipercar, având 1018 CP şi un cuplu de 1060 Nm. Sunt cifre comparabile cu ale lui Bugatti Veyron, dar spre deosebire de acesta care are un motor imens quadturbo, propulsorul lui Trevita este un minuscul V8 de 4.7 litri cu două compresoare Rotrex.

Trevita atinge 100 km/h în doar 2,9 secunde şi o viteză maximă de 418 km/h, fiind clar un rival pentru Veyron. Având un motor mai mic, însă şi un coeficient aerodinamic mai bun, Trevita este mai economic decât Bugatti Veyron, consumând doar 22 litri la 100 km parcurşi, faţă de 25 cât are Veyron consumul declarat, dar asta este cu siguranţă ultimul criteriu la care vei raţiona în momentul în care eşti pe punctul de a opta între una sau cealaltă.

Trevita este integral realizat din fibră de carbon, fibră disponibilă în finisajul argintiu denumit Diamant, obţinut în urma unui proces special de impregnare. Astfel Koenigsegg mai îmbunătăţeşte paleta cromatică a modelelor sale, fiind celebri pentru fibra de culoare neagră în care veneau toate modelele. Trevita va fi construit la uzina Ängelholm din Suedia. Problema este că nu toţi doritorii vor putea avea noul Trevita în garaj, pentru că doar 3 astfel de exemplare vor fi fabricate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.